BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEDAŞ ve BEDAŞ için sözleşme imzalandı----

EDAŞ ve BEDAŞ için sözleşme imzalandı

EDAŞ ve BEDAŞ için sözleşme imzalandı
28 Mayıs 2013 - 12:37 www.finansgundem.com

Cengiz-Kolin-Limak OGG, özelleştirme ihalelerini kazandığı EDAŞ ve BEDAŞ şirketlerinin hisse devir sözleşmelerini imzaladı

Türkiye’nin önde gelen enerji dağıtım ve perakende satış şirketlerini yöneten Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, özelleştirme ihalelerini kazandığı Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BOĞAZİÇİ EDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.(AKDENİZ EDAŞ) ve perakende satış şirketlerinin hisse devir sözleşmelerini imzaladı.
Ortak Girişim Grubu böylece Türkiye’nin en büyük özel elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi oldu. Devir törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş, TEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haşim Keklik, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ve Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir katıldı.
Bünyesinde bulunan UEDAŞ ile Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’ya  ÇEDAŞ ile Sivas, Tokat ve Yozgat illerine hizmet veren Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu bu imzalarla birlikte BOĞAZİÇİ EDAŞ ile İstanbul’un Avrupa yakasındaki, AKDENİZ EDAŞ ile Antalya, Isparta ve Burdur illerindeki abonelere elektrik dağıtımı yapacak.Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, ihalelerini kazandığı Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BOĞAZİÇİ EDAŞ) ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKDENİZ EDAŞ)’yi 28 Mayıs 2013 tarihinde Rixos Grand Ankara Otel’de düzenlenen törenle, hisse devir sözleşmelerini imzalayarak devraldı. Devir töreninde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş, TEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haşim Keklik, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ve Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir hazır bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)