BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemECOWAS lideri, arabulucu heyet ile görüştü----

ECOWAS lideri, arabulucu heyet ile görüştü

ECOWAS lideri, arabulucu heyet ile görüştü
23 Ağustos 2023 - 01:38 www.finansgundem.com

ECOWAS Dönem Başkanı Tinubu, Nijer'e gönderilen heyet ile görüştü. Görüşmenin verimli geçtiğini belirtilirken, Nijer’deki siyasi durumun askeri seçeneğe başvurulmadan çözülmesine yardımcı olacağı konusunda “umutlu” olduğunu ifade edildi

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Dönem Başkanı Bola Ahmed Tinubu, topluluğun arabuluculuk görüşmeleri için Nijer'e gönderdiği heyetle bir araya geldi.

Nijerya Devlet Başkanı ve aynı zamanda ECOWAS Dönem Başkanı Tinubu, heyette yer alan eski Nijerya Devlet Başkanı General Abdulsalami Abubakar ve ECOWAS Komisyonu Başkanı Omar Touray ile Nijerya’nın başkenti Abuja’daki Aso Rock Sarayı’nda görüştü.

GÖRÜŞMELERDEN 'UMUT' DOĞDU

Nijerya’daki ulusal basında çıkan haberlere göre Abubakar, Tinubu’ya Nijer’deki askeri yönetimle yapılan toplantının ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Abubakar, Nijer tarafıyla görüşmenin verimli geçtiğini belirterek diplomasinin Nijer’deki siyasi durumun askeri seçeneğe başvurulmadan çözülmesine yardımcı olacağı konusunda “umutlu” olduğunu söyledi.

General Abubakar liderliğindeki ECOWAS arabuluculuk heyeti, 19 Ağustos’ta Nijer’in başkenti Niamey’de askeri yönetim ve Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile ayrı ayrı görüşmüştü.

Nijer'de binlerce gönüllü, VDN'ye katılmak için başvurdu

 

Ev hapsinde tutulan Nijer Cumhurbaşkanı Bazum'a zarar verilmeyecek

 

Burkina Faso ve Mali'den Nijer'deki darbecilere destek

 

ECOWAS, Nijer'e müdahale etmek için hazır

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)