BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'nin faizi 50 baz puan artırması bekleniyor----

ECB'nin faizi 50 baz puan artırması bekleniyor

ECB'nin faizi 50 baz puan artırması bekleniyor
15 Mart 2023 - 10:40 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarının yarın gerçekleşecek Yönetim Konseyi toplantısında faizi 50 baz puan daha artırması bekleniyor.

ABD'de Silicon Valley Bank'ın batması sonrası bankacılık sektöründe yaşanan kargaşanın yatışmaya başlaması sonrasında, Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarının yarın gerçekleşecek Yönetim Konseyi toplantısında yüksek bir faiz artırımı daha yapmaları bekleniyor.

Konuya yakın kaynaklara göre, ECB Yönetim Konseyi 16 Mart toplantısında faizin 50 baz puan artırılması yönünde karar alacak.

Kaynaklar, ECB'nin yarın yapılacak toplantısı sonrası ortaya konacak enflasyon projeksiyonlarına ilişkin de bilgi verdiler.

Çekirdek enflasyon projeksiyonlarının artırılmasını bekleyen kaynaklar, enflasyonun 2024 yılında yüzde 2 hedefinin ciddi şekilde ve 2025 yılında da hedefin hafif üzerinde olacağını öngördüler.

ECB Yönetim Konseyi toplantısında alınacak kararlar yarın Türkiye saati ile 16.15'te açıklanacak. Saat 16.45'te ise ECB Başkanı Lagarde basın toplantısı düzenleyecek.

ECB'nin şahin planlarına SVB darbesi

 

ECB'den sürpriz beklenmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)