BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'nin şahin planlarına SVB darbesi----

ECB'nin şahin planlarına SVB darbesi

ECB'nin şahin planlarına SVB darbesi
14 Mart 2023 - 08:25 www.finansgundem.com

ECB'nin şahin planları, SVB'nin çöküşünün ardından daha cesur muhalefetle karşı karşıya kalacak.

Bloomberg'in konu hakkında bilgisi olan yetkililere dayandırdığı habere göre, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) daha büyük faiz artırım planları, Silikon Vadisi Bankası (SVB)'nin iflasının ardından bu hafta daha fazla muhalefetle karşılaşacak.

Ajansa konuşan kişiler, güvercin politika yapıcılar muhtemelen ekonomik ortamın değiştiğini ve daha dikkatli olunması gerektiğini savunacağını söyledi.

Yatırımcılar, ECB'nin bu hafta yarım puanlık artış taahhüdünden geri adım atacağına dair iddialarını artırırken, yetkililer bu aşamada Yönetim Konseyi'nin çoğunluğunun bu planları değiştirmeye ikna olacağına inanmak için hiçbir neden olmadığını ve tartışmanın nihayetinde daha çok gelecekteki artışların sinyaline odaklanabileceğini aktardılar.

Bir ECB sözcüsü, Yönetim Konseyi'nin yaklaşmakta olan kararı ve müzakereleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

ECB politikasına ilişkin yatırımcıların beklentileri, SVB'nin iflasının ardından küresel finans piyasasındaki serpintilerin bir parçası olarak şimdiden değişti ve tacirler şimdi yarım puanlık bir artışın olasılığını %50'nin altında değerlendiriyor. Şimdi, mevduat faizinin bir hafta öncesine göre 80 baz puan daha düşük olan %3.40'ta zirve yaptığını görüyorlar.

Perşembe günü yarım puanlık bir artış, şubat başından bu yana o kadar tutarlı bir şekilde işaretlendi ki, yetkililerin son tartışmalarının odak noktası, mayıs ayında benzer bir hamle olasılığına odaklandı. Daha geçen hafta Başkan Christine Lagarde, 16 Mart'ta 50 baz puanlık adımın "çok, çok olası" olduğunu vurguladı.

Fed, SVB'nin denetimine ilişkin inceleme başlattı

 

SVB’de Lehman Brothers izi

 

SVB iflasının Euro Bölgesi'ne etkisi

 

Avrupa borsalarında 'SVB' baskısı: Kayıplar yüzde 3'e ulaştı

 

SVB krizinin ardından FED beklentileri tepetaklak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)