BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'nin enflasyon hedefi "çok uzak"----

ECB'nin enflasyon hedefi "çok uzak"

ECB'nin enflasyon hedefi çok uzak
31 Mayıs 2023 - 08:02 www.finansgundem.com

Alman Leibniz Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu %2'nin altında tutma hedefinin "çok uzak olduğunu" bildirdi.

Mannheim merkezli enstitü tarafından gerçekleştirilen 181 finans uzmanının katıldığı bir ankete göre, euro bölgesinde enflasyonda beklenen kademeli yavaşlamaya rağmen, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) hedefine 2026'dan önce ulaşılması pek olası değil.

Euro bölgesinde enflasyondaki geçici düşüşün ardından, oran nisan ayında tekrar hafif bir artışla %7.0'ye çıkarak hızlı bir normalleşme umutlarını boşa çıkardı. Alman Leibniz Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi (ZEW) uzmanı Frank Brueckbauer, finans uzmanlarının, artan ücretlerin "enflasyonda önemli bir itici güç" haline gelmesi nedeniyle yıllık enflasyonun 2023'te %5.8 ile yüksek kalmasını beklediklerini söyledi.

ZEW'ye göre, düşen enerji fiyatlarına ek olarak, ECB'nin "aktif faiz oranı politikası" Şubat ayına göre daha düşük bir enflasyon tahminine katkıda bulundu. Uzmanlar, önümüzdeki yıllarda faiz oranları "kademeli olarak düşmeden" önce 2023'te ECB'nin en az bir Faiz artırımı daha yapmasını bekliyor.

ECB'den büyük bankalara uyarı

 

ECB enerji desteklerinin kaldırılmasını istedi

 

ECB üyesi De Cos: Faizlerin hala biraz daha artırılması gerekli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)