BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'den faiz indirimi uyarısı: Orta Doğu'da neler olduğunu gördük----

ECB'den faiz indirimi uyarısı: Orta Doğu'da neler olduğunu gördük

ECB'den faiz indirimi uyarısı: Orta Doğu'da neler olduğunu gördük
17 Nisan 2024 - 15:48 www.finansgundem.com

ECB üyesi Robert Holzmann, faizleri indirmenin piyasalar için büyük risk taşıdığını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Avusturya MB Başkanı Robert Holzmann'a göre, Orta Doğu'daki gerginlikler Avrupa Merkez Bankası'nın olası bir faiz indirimine yönelik en büyük tehdidi oluşturuyor.

Holzmann, CNBC'ye verdiği demeçte, "Bu aşamada en büyük tehdidin jeopolitik olduğunu düşünüyorum, çünkü Orta Doğu'da neler olduğunu gördük. Tahmin edebileceğiniz gibi, sadece Hürmüz Boğazı'nda bir gemi battığında farklı bir petrol fiyatına sahip olabilirsiniz ve bu elbette stratejimizi yeniden düşünmemizi gerektirebilir" dedi.

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn de yaptığı açıklamada, "En büyük riskler jeopolitikten, hem Ukrayna'daki kötüleşen durumdan hem de tüm sonuçlarıyla birlikte Orta Doğu çatışmasının olası tırmanışından kaynaklanıyor. Yaz yaklaştıkça, enflasyonun öngörüldüğü gibi düşmeye devam etmesi koşuluyla, para politikasındaki kısıtlama düzeyini azaltmaya başlayabiliriz." dedi.

Holzmann, ECB'nin ana karar alma organının en muhafazakar üyelerinden biri olarak kabul ediliyor ve faiz indirimlerinin aceleye getirilmemesinin daha güvenli olacağı konusunda uyarılarda bulunuyor.

ECB üyesi Makhlouf'a göre faizler haziranda düşebilir

 

Lagarde: ECB yakında Faiz indirimine gidecek

 

Powell'dan faiz artırımı sinyali

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)