BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'den bankalara 'resesyon hesaplaması' talebi----

ECB'den bankalara 'resesyon hesaplaması' talebi

ECB'den bankalara 'resesyon hesaplaması' talebi
30 Haziran 2022 - 11:31 www.finansgundem.com

ECB üyesi Andrea Enria, bankalardan iş planlarına olası bir resesyon riskini de dahil etmelerini isteyeceklerini açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bankacılık sektörünün gözetim, denetiminden sorumlu ismi Andrea Enria, ECB'nin Euro Bölgesi'ndeki bankalardan iş planlarına olası bir resesyon riskini bir faktör olarak dahil etmelerini istemeyi planladığını duyurdu.

Enria, ECB'nin bankalardan bu olası riski temettü ödeme önerilerinin onaylanması için yeni hesaplamalarda kullanmasını talep etmeyi planladıklarını da vurguladı.

Avrupa derin bir resesyona girebilir

ECB'nin bu yıl ve gelecek yıl için güçlü ekonomik büyüme öngörmeye devam ettiğini belirten Enria, ancak Ukrayna'daki savaşın tırmanması ve gaz arzının kesilmesine yol açması halinde Euro Bölgesi'nin derin bir resesyona girebileceğini ifade etti.

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Enria, "Bankalardan sermaye oranlarının daha negatif bir senaryo çerçevesinde hesaplamalarını, bu senaryonun bir gaz ambargosunu veya bir resesyonist senaryoyu da içermesini istemeyi teklif edeceğiz" dedi.

Parlamentonun Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'nde konuşan Enria, bu tekliflerinin ECB Gözetim Kurulu'nda gelecek hafta tartışılacağını da vurguladı.

ECB'nin faiz artırımlarına devam etmesi bekleniyor

 

ECB 50 baz puan faiz artırımına gidebilir

 

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)