Sabah'ın haberine göre Portekiz'de verdiği bir mülakatta Simkus "Ancak eğer enflasyonda kötüleşme görürsek Temmuz için 50 baz puanlık Faiz artışı da değerlendirilir. Enflasyon bu yüksek seviyelerde seyrederken ve daha geniş çapta hissedilirken para politikasını kararlılıkla normalleştirmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı. Simkus enflasyonda risklerin yukarı yönlü olduğunu belirtti.

Euro Bölgesi enflasyon verisi cuma günü açıklanacak. Haziran enflasyonun yüzde 8.5'e yükselmesi bekleniyor.

Dün konuşan AMB Başkanı Christine Lagarde da enflasyonda kötüleşme olursa gerekli adımları atmaya hazır olduklarını belirtmişti.

"ECB'nin faiz artırmak için bolca alanı var"
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya MB Başkanı Robert Holzmann da, ECB'nin enflasyon ile mücadele çerçevesinde faiz artırmak için bolca alanı olduğunu söyledi.
ECB'nin Temmuz toplantısında faiz artırımına başlayacağının ve Eylül'de bir faiz artırımı daha yapacağını kesin bir dille ortaya konduğu bir ortamda konuşan Holzmann, "Ekonomik kalkınmanın nereye gittiğini, enflasyonun nerede durduğunu değerlendirmemiz gerekli, ondan sonra faizi 0,25 veya 0,50 puan artırmak için bolca alan var" diye konuştu.

Simkus: Enflasyon görünümü politikada değişikliği gerektirmiyor

 

ECB'nin faiz kararına saat düzenlemesi

 

Centeno: ECB'nin tahvil getiri farkı hedefi olmayacak