BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB Wunsch: Daha fazla faiz artışı gelebilir----

ECB Wunsch: Daha fazla faiz artışı gelebilir

ECB Wunsch: Daha fazla faiz artışı gelebilir
09 Kasım 2022 - 08:09 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konseyi üyesi Wunsch, "Ekonomide hafif yavaşlama daha fazla faiz artışı anlamına gelebilir" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Pierre Wunsch'a göre, Euro bölgesinin yalnızca hafif bir gerileme ile karşı karşıya kalması durumunda, ECB'nin yatırımcıların beklediğinden daha fazla faiz artırması gerekebilir.

Belçika Merkez Bankası Başkanı, "Para politikasına tepkimiz nihayetinde yaklaşan ekonomideki yavaşlamanın ciddiyetine bağlı olacak. Yavaşlama sığsa ve enflasyonda ve enflasyon beklentilerinde daha fazla artış eşlik ederse, reel faiz oranlarının %3'lük piyasa konsensüsünün üzerine çıkması gerekecek”. dedi.

ECB'nin daha şahin politika yapıcılarından biri olan Wunsch, alternatif bir senaryonun yavaşlamanın daha şiddetli olduğu ve daha düşük enflasyona yol açarak beklentilerin genel olarak demirlendiği bir senaryo olacağını söyledi.

Ekonomik büyüme üçüncü çeyrekte dururken, ECB yetkilileri, bunun politikayı nasıl etkilemesi gerektiği konusunda fikir ayrılığına düşseler bile, giderek artan bir şekilde bir çöküşün gerçekleşebileceğini kabul ediyor.

İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco geçen ay kademeli olarak hareket etmeleri ve ekonominin karşı karşıya olduğu riskleri dikkate almaları gerektiğini bildirdi. Buna karşılık, Alman meslektaşı Joachim Nagel, ECB'nin çok erken pes etmemesi ve bu büyümeye zarar verse bile oranları artırmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

ECB üyesinden 'faiz artırımlarına devam' mesajı

 

Nagel: ECB, enflasyon ile mücadeleden vazgeçemez

 

ECB üyesinden net mesaj! Faiz artırımları durmamalı

 

ECB Başkanı Lagarde: Yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin vermeyeceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)