BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyesinden 'faiz artırımlarına devam' mesajı----

ECB üyesinden 'faiz artırımlarına devam' mesajı

ECB üyesinden 'faiz artırımlarına devam' mesajı
08 Kasım 2022 - 11:39 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, enflasyonun fiyat istikrarı tanımında belirlenen hedefe geri gelmesini sağlayacak faiz seviyesine ulaşılana kadar artırımlara devam edeceklerini söyledi.

Ulaşılması gereken faiz seviyesinin gelecek verilere bağlı olduğunu belirten Guindos, faiz seviyesini belirlerken enflasyonun gelişimine, ekonomik şartlara, talebe ve enerji fiyatlarına bakacaklarını vurguladı.

Guindos, gelecek Yönetim Konseyi toplantısında kararlarını, aralık ayında yayınlanacak yeni projeksiyonlara ve Eurostat'ın kasım ayı için önce enflasyon tahminini temel alarak oluşturacaklarını anlattı.

Enflasyonun önümüzdeki birkaç ay cari yüzde 10,7 civarında dolaşacağını öngördüğünü belirten Guindos, "Gelecek yılın yılın ilk yarısında enflasyon düşmeye başlayacak, ortalamada manşet ve çekirdek enflasyon çok yüksek kalmaya devam edecek. Ancak ortalamalar yüksek kalsa da gelecek yılın ilk yarısında trendin aşağı yönlü olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Guindos, Euro Bölgesi'de bu yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre büyümenin negatif olması olasılığının yüksek olduğunu vurgulayan Guindos, gelecek yılın ilk çeyreğinde de büyümenin büyük olasılıkla negatif olacağını belirtti.

Nagel: ECB, enflasyon ile mücadeleden vazgeçemez

 

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni toparlandı

 

Euro Bölgesi'nde imalat sektörü pandemi seviyesine geriledi

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)