BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB Başkanı Lagarde: Yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin vermeyeceğiz----

ECB Başkanı Lagarde: Yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin vermeyeceğiz

ECB Başkanı Lagarde: Yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin vermeyeceğiz
04 Kasım 2022 - 12:50 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, "Yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin veremeyiz ve vermeyeceğiz" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, cari, yüksek enflasyonun kök salması ve enflasyon bekleyişlerinin yükselişe geçmesi halinde para politikasını daha hızlı sıkılaştırmaya hazır olduklarını söyledi.

"Yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin veremeyiz ve vermeyeceğiz" diye konuşan Lagarde, faiz oranlarının yüzde 2 enflasyon hedefinin orta vadede başarılmasını sağlayacak seviyelere çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Lagarde, "Eğer enflasyonun daha kalıcı hale geldiğini ve beklentilerin kontrolden çıkması riski ortaya çıkığını görürsek, ek adımlar atmaya hazır oluruz" diye konuştu.

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, talebi azaltmaya ve enflasyon bekleyişlerini kontrol altında tutmaya devam etmeye odaklandıklarını söyleri.

Guindos, "Banka'nın para politikasının amacı talebe olan desteği azaltmak ve enflasyon bekleyişlerini hedef seviyesinde kontrol altında kalmaya devam etmesini sağlamak" dedi.

ECB üyelerinde görüş birliği yok

 

ECB üyesi bilançonun küçültülmesi konusunda uyardı

 

Lagarde: Büyüme görünümüne yönelik riskler aşağı yönlü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)