BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyelerinden kritik açıklamalar----

ECB üyelerinden kritik açıklamalar

ECB üyelerinden kritik açıklamalar
27 Temmuz 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyeleri Pierre Wunsch ve Pablo Hernandez, Euro Bölgesi ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundular.

Euro Bölgesi'nde enflasyon rekor seviyelere ulaştı.

Avrupa Merkez Bankası'nın, enflasyonla mücadele için faizi artıracağını açıklamasının ardından geçtiğimiz hafta 50 baz puanlık bir artış gerçekleşti.

ECB'nin faiz artırımına devam etmesi beklenirken, banka üyelerinden ekonominin gidişatı ve para politikasına dair önemli açıklamalar geldi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi Pierre Wunsch, Euro Bölgesi ekonomisinde küçük bir resesyon yaşanmasının ECB'nin faiz artırımlarına devam etmesini engellememesi gerektiğini savundu.

Belçika MB Başkanı olan Wunsch, New York Times'a verdiği demeçte Euro Bölgesi bir resesyona girse bile ECB'nin enflasyon ile mücadele için Faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini ifade ederken, ekonomi "derin bir resesyona düşmedikçe" ECB'nin mevduat faizini yüzde 1,5'e yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Wunsch, ECB Yönetim Konseyi'ndeki en şahin üyelerden biri olarak biliniyor.

"Riskler yukarı yönlü"

Öte yandan ECB üyesi ve İspanya MB Başkanı Pablo Hernandez de Cos, Euro Bölgesi enflasyon görünümüne yönelik risklerin yukarı yönlü olduğunu ve yoğunlaştığını belirtti.

Euro Bölgesi için risklerin ekonomide kalıcı kötüleşme ve ısrarcı şekilde yüksek enerji, gıda fiyatlarını içerdiğini belirten De Cos, ECB'nin enflasyonun yüzde 2 hedefinde istikrar kazanmasını sağlamak için tüm enstrümanları kullanmaya hazır olduğunu vurguladı.

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

ECB'nin eylülde faiz artırımına devam etmesi bekleniyor

 

Euro Bölgesi'nde rekor enflasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)