BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'nin eylülde faiz artırımına devam etmesi bekleniyor----

ECB'nin eylülde faiz artırımına devam etmesi bekleniyor

ECB'nin eylülde faiz artırımına devam etmesi bekleniyor
22 Temmuz 2022 - 13:06 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, eylül ayında yapılacak toplantıda ECB'nin 25 veya 50 baz puan faiz artırmasının mümkün olduğunu söyledi.

ECB'nin dünkü toplantıda aldığı 50 baz puanlık faiz artırımı kararının enflasyon risklerinin yatıştırılması için gerekli olan bir dizi benzer adımın ilk olduğunu belirten Kazimir, "Eylül ve sonrasında ne kadar faiz artırımı yapacağımı Euro Bölgesi ve başka yerlerdeki ekonomik gelişmeler belirleyecek" dedi.

Kazimir, Euro Bölgesi'nde enflasyonu arzu edilen seviyelere çekmenin biraz zaman alacağını da vurguladı.

ECB Yönetim Konseyi'nin dünkü toplantısında ortaya konan Politika Aktarım Güvence Mekanizması'nın (TPI) hiç kullanılmamasını dilediğini, ancak bunu gelişmelerin belirleyeceğini ifade eden Kazimir, TPI'nın kullanılmasının hükümetlerin dengesizlikler ve ayrışmaların kökenleri ile nasıl başa çıktıklarına bağlı olduğunu da belirtti.

JPMorgan'dan Faiz değerlendirmesi

Avrupa Merkez Bankası'nın dün 11 yıl aradan sonra yaptığı ilk faiz artırımını değerlendiren JPMorgan, ECB'nin faiz artırımlarına devam etmesini beklediğini ortaya koydu.

Dün yapılan 50 baz puanlık faiz artırımı sonrasında ECB'nin bu yıl toplam 125 baz puan faiz artırımı yapacağı beklentisini bağlı kalmaya eğilimli olduklarını ifade eden JPMorgan, gelecek yıl da 100 baz puanlık faiz artırımı bekliyor.

ECB'nin dövize müdahale olasılığı düşük

 

ECB yeni tahvil alım programının detaylarını açıkladı

 

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)