BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB pandemi sonrası da varlık alımlarını sürdürebilir----

ECB pandemi sonrası da varlık alımlarını sürdürebilir

ECB pandemi sonrası da varlık alımlarını sürdürebilir
22 Eylül 2021 - 11:57 www.finansgundem.com

ECB'den Muller'in açıklamalarına göre ECB, PEPP programının sonlandırılması ile düzenli varlık alımlarının artırılmasını değerlendirecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Madis Muller, pandemi döneminde hayata geçen PEPP programının sonlandırılması sonrasında düzenli varlık alımlarının artırılmasının ele alınacağını söyledi.

Muller, PEPP sonrasında düzenli alımların artırılması yönünde bir kararın alınıp alınmayacağının belirsiz olduğunu da kaydetti. ECB'nin planlandığı üzere gelecek yıl Mart ayında PEPP programının tamamlama imkanına sahip olacağını düşündüğünü söyledi.

Yönetici Bloomberg International'a yaptığı açıklamada PEPP programı sonrasında seçeneklerden birinin düzenli varlık alımlarının mevcut seviye olan 20 milyar euronun üzerine çıkarılması olacağının altını çizdi.

Estonya Merkez Bankası Başkanı da olan Muller, PEPP programının sonlandırılmasının piyasada bir "keskin uçurum" etkisi yapmasının ise sorun yaratacağını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)