BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB Nagel: Uzun vadeli faizler de yükselmeli----

ECB Nagel: Uzun vadeli faizler de yükselmeli

ECB Nagel: Uzun vadeli faizler de yükselmeli
11 Kasım 2022 - 08:00 www.finansgundem.com

ECB yetkililerinden Nagel, "Fiyat artışlarıyla mücadele etmek için kısa vadeli faizler arttığı için uzun vadeli faizlerin de artması gerekiyor" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası belirleyicilerden Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın euro bölgesindeki aşırı fiyat artışlarıyla mücadele etmek için kısa vadeli faiz oranlarını artırdığı için uzun vadeli borçlanma maliyetlerinin de yükselmesine izin vermesi gerektiğini bildirdi.

ECB, politika oranlarını rekor bir hızla yükseltiyor, ancak uzun vadeli tahvil getirileri üzerinde azaltıcı bir etkisi olan 5 trilyon euroluk (5,07 trilyon dolar) teşvik portföyünü yenilemek için hala tahvil satın alıyor.

Nagel'in yorumları, muhtemelen, ECB'ye, piyasanın yaz aylarında beklediği son faiz artırımından önce bile, çok düşükken enflasyonu yükseltmek için harcanan on yılın mirası olan bu tahvil varlıklarını gevşetmeye başlama çağrısını temsil ediyor.

Nagel, "Kısa vadeli oranları bir yönde ve uzun vadeli faizleri diğer yönde hareket ettirmeyi tutarsız buluyorum. Elinizde iki politika normalleştirme aracı olduğunda, bunlardan sadece birini kullanmak mantıklı değil." dedi.

ECB başkan yardımcısı Luis de Guindos bu haftanın başlarında, bu sözde niceliksel sıkılaştırmanın, oranlar hala artırılırken başlayabileceğini söyledi.

ECB, vadesi dolan tahvillerden elde edilen geliri 15 Aralık'taki toplantısında nasıl yeniden yatırım yapacağını tartışmaya başlayacağını belirtti.

Nagel: ECB, enflasyon ile mücadeleden vazgeçemez

 

Nagel, yüksek Faiz konusunda uyarıda bulundu

 

Nagel, ECB parasal desteğini geri çekmeli

 

Nagel, ECB daha fazla faiz artırmalı

 

Nagel: ECB, çift haneli enflasyona hazırlıklı olmalı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)