BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEbola salgını Avrupa'ya sıçradı!----

Ebola salgını Avrupa'ya sıçradı!

Ebola salgını Avrupa'ya sıçradı!
11 Ekim 2014 - 08:03 www.finansgundem.com

Makedonya’da Ebola şüphesiyle bir kişinin ölmesi Avrupa’da panik yarattı

Afrika’yı kasıp kavuran Ebola salgınının Avrupa’ya sıçraması endişe yarattı. Ölümcül virüsün yayılmasından korkuluyor.

İspanyol bir hemşirede Ebola virüsüne rastlanması, İngiliz vatandaşı bir iş adamının iş gezisi için gittiği Makedonya’da Ebola şüphesiyle ölmesiAvrupa’da panik yarattı. Londra’dan, ölen İngiliz iş adamıyla seyahat eden ikinci bir kişinin de karantina altına alındığı ve ikamet ettikleri oteldeki numunelerin Almanya’ya gönderilerek asıl ölüm nedeninin araştırılacağı belirtildi. Ancak hastanın şiddetli mide ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı ve kısa bir süre sonra da hayatını kaybettiği açıklandı.

Geniş çaplı tarama

Öte yandan Sierra Leone’de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) adına çalışan Senegalli Ebola hastasının iyileştiği ve Hamburg’daki hastaneden taburcu edildiği duyuruldu.

Avustralya’da Ebola şüphesiyle gözetim altında tutulan kadının test sonuçları henüz belli olmadı. Bu arada Başbakanlık, Londra havaalanlarında virüs taramasının genişletileceğini açıkladı. Maliye Bakanı George Osbourne ise dün BBC’ye yaptığı açıklamada, İngilterehavaalanlarında hekimler gerekli gördüğü takdirde yolculara sağlık taraması yapabilecek. 

‘Bende Ebola var!’

ABD’nin Philadelphia eyaletinden Dominik Cumhuriyeti’ne havalanan US Airways’e bağlı uçakta bulunan bir yolcu, “Bende Ebola var” diye bağırarak herkesi panikletti. Dört polis tarafından ancak 2 saatte çıkarılabilen adam yüzünden yolcular uçakta mahsur kaldı. Daha sonra adamın yakışıksız bir şaka yaptığı öğrenilince yolcular bu kez fotoğrafını çekmeye başladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)