BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaE-posta ( KEP ) hukuki delil sayılacak----

E-posta ( KEP ) hukuki delil sayılacak

E-posta ( KEP ) hukuki delil sayılacak
17 Haziran 2013 - 15:11 www.finansgundem.com

Kayıtlı Elektronik Posta ( KEP ) hukuki delil olarak kullanılacak

BTK Başkanı Acarer, internet ortamındaki bilgi ve belge alışverişlerinin hukuki delil olarak kullanılmasına imkan sağlayacak Kayıtlı Elektronik Posta düzenlemesiyle çevrenin korunmasının hedeflendiğini bildirdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, internet ortamında yapılan bilgi ve belge alışverişlerinin hukuki delil olarak kullanılmasına imkan sağlayan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetini sunmak üzere 3 kuruluşa yetki verildiğini, KEP sistemiyle yazışmaların daha güvenli yapılmasının yanı sıra kağıt kullanımı azaltılarak ormanların korunmasına ve çevreye katkı sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Ticaret Kanunu kapsamında Türkiye’de KEP sisteminin uygulanabilmesi için gerekli düzenlemeleri tamamladıklarını belirterek, bu hizmeti sunmak üzere başvuru yapan 3 kuruluşa KEP Hizmet Sağlayıcısı olarak yetki verdiklerini söyledi. Yetki verilen kuruluşların PTT Genel Müdürlüğü, Türkiye Noterler Birliği ve Türkkep olduğunu açıklayan Acarer, her üç kuruluşun da altyapılarını tamamlayarak vatandaşlara, şirketlere ve kurumlara hizmet sunmaya başladıklarını bildirdi. Acarer, KEP sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte kağıt kullanımının büyük ölçüde azalacağını, ormanların korunmasına ve çevreye önemli bir katkı sağlanacağını vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)