BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDüzenleyiciden İngiltere bankalarına Afganistan uyarısı----

Düzenleyiciden İngiltere bankalarına Afganistan uyarısı

Düzenleyiciden İngiltere bankalarına Afganistan uyarısı
01 Eylül 2021 - 11:09 www.finansgundem.com

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) terör aktivitelerindeki yükselişle birlikte finans kurumlarını kara para aklama uygulamalarına karşı tetikte olmaları konusunda uyardı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi bankaları Afganistan ile ilişkili finansal suçlara maruz kalmamaları konusunda uyardı. Afganistan’dan yabancı birliklerin geri çekilmesiyle birlikte, ülkede terör aktivitelerinde yükseliş görüldü. Kabul’den kalkan son tahliye uçağından saatler sonra Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) finans kurumlarına kara para risklerine karşı tetikte olmaları konusunda uyarı açıklaması yaptı.

ABD’nin askeri operasyonları Afganistan’dan çekildi ve Taliban ülkenin kontrolünü ele geçirdi.

FCA’dan yapılan açıklamada bankalar ve diğer finans kurumlarının müşterilerinin Afganistan’da bulunan bireyler, gruplar ve şirketler ile gerçekleştirdiği işlemleri izlemesi ve değerlendirilmesinin beklendiği söylendi. The Guardian’ın haberine göre FCA, bu şekilde İngiltere’de bulunan kurumların kara para aklama ya da terör finansmanı için kullanılma riskinin azaltılacağını söyledi.

Bu ayın ilk günlerinde ABD ordusunun üst düzey yetkilileri Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin Afganistan’da terörist grupların yeniden oluşma tehdidini beraberinde getireceği konusunda uyarıda bulundu. Geçtiğimiz hafta canlı bomba eyleminde, 140 Afgan ve 13 ABD askeri hayatını kaybetti. DEAŞ’ın Afganistan’daki ayağı, saldırıyı üstlendi. Afganistan, ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Ağustos’ta ülkeden ABD askerlerini geri çekeceğini açıklamasıyla sona eren 20 yıllık sürecin ardından bir geçiş dönemi yaşıyor.

FCA, “Afganistan’daki gelişmeler değişen risklere uyumlu güçlü sistemler ve kontrollere yönelik devam eden ihtiyacın altını çizdi” dedi. Açıklamanın devamında, “şirketlerin finansal suçlara ortak olma riskini azaltmak için sistemlerini denetlemelerini ve kontrollerini gerçekleştirmelerini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı. Finans kurumlarından aynı zamanda tüm şüpheli aktiviteleri İngiltere Finansal İstihbarat Birimi ve Ulusal Suç Ajansı’na bildirmeleri ve Afganistan’la ilişkili halihazırda yürürlükte olan yaptırımları yeniden gözden geçirmeleri istendi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre FCA 2015 yılında Ukrayna’yla ilişkili finansal suçlar konusunda benzer bir açıklama yapmıştı.

Bu dönemde Rusya ve Ukrayna arasında Kırım konusunda gerginlik yaşanıyordu. 2015 yılında FCA Finans kurumlarının ülkeden yapılacak işlemler konusunda ekstra önlemler almasını istemişti. Avrupa Birliği de Ukrayna’nın bağımsızlığını tehdit ettiği söylenen eski hükümet yetkililerine yönelik yaptırımlar ve varlık dondurma önlemlerini yürürlüğe koymuştu.

Almanya yeni tahvil ihracı için talep toplamaya başladı

 

Sosyal medya düzenlemesinde neler var?

 

Afganistan'da insani felaket kapıda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)