BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDüşük euro toparlanmaya yeterli olacak mı----

Düşük euro toparlanmaya yeterli olacak mı

Düşük euro toparlanmaya yeterli olacak mı
26 Eylül 2014 - 13:53 www.finansgundem.com

Ekonomistler, eurodaki devalüasyonun Euro Bölgesi ekonomisine AMB’nin umduğu düzeyde katkı sağlamayacağını belirtiyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Mario Draghi, değer kaybeden para biriminin Euro Bölgesi’nin ekonomik toparlanması için yeterli olmayacağının farkına varabilir.

AMB Başkanı Draghi’nin Eylül ayı başında teşvikleri artırmasından bu yana euro dolar karşısında 2 yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Ekonomi ders kitapları eurodaki düşüşün ihracatı canlandırarak ve ithalat fiyatlarının artmasıyla enflasyonu hızlandırarak Avrupa’nın duraksayan büyümesini hareketlendireceğini söylüyor. Bunun gibi etkiler, emtia fiyatlarındaki gerileme deflasyon riskini durdurabilseydi olumlu karşılanabilirdi.  

Eurodaki devalüasyonun ekonomiye bir zamanlar sağladığı desteğin AMB’nin umduğu gibi aynı düzeyde olmayacağını dile getiren Michala Marcussen’in öncülüğünde Societe Generale SA ekonomistleri, ekonomi ders kitaplarının revizyondan geçirilmesi gerektiğini ifade ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)