BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünyanın en zengin ismi değişti----

Dünyanın en zengin ismi değişti

Dünyanın en zengin ismi değişti
25 Mayıs 2021 - 08:19 www.finansgundem.com

Borsalarda yaşanan fiyat hareketleri son dönemde dünyanın en zengin iş adamının değişmesine neden oluyor. Bernard Arnault yeniden Jeff Bezos’u geçerek en zengin isim oldu

FİNANSGUNDEM.COM

LVMH'nin CEO'su ve en büyük hissedarı Bernard Arnault, yeniden dünyanın en zengin iş adamı oldu. E-ticaret şirketi Amazon’un sahibi Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı unvanını LVMH CEO’su Bernard Arnault’a kaptırdı.

Forbes'un yaptığı hesaplamalara göre Arnault, 186,3 milyar dolara ulaşan serveti ile dünyanın en zenginleri listesinde ilk sıraya çıktı. Bezos ise 186 milyar dolar ikinci sıraya geriledi. Tesla CEO'su Elon Musk 147 milyar dolarlık net serveti ile üçüncü sırada yer aldı.

Arnault'un serveti Mart 2020'de 76 milyar dolar seviyesindeydi. Son 14 ayda gerçekleşen 110 milyar dolar artışın büyük bölümü LVMH'ın piyasa değerinde artıştan geldi. Fransız lüks ürünler firması LVMH  portföyünde Louis Vuitton, Fendi, Christian Dior ve Givenchy gibi markaları bulunduruyor.

BERNARD ARNAULT KİMDİR?

Fransız iş insanı Bernard Arnault 5 Mart 1949'da dünyaya geldi. Arnault %51 LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton),ve Christian Dior SA. Arnault şirketlerin başkanı ve CEO görevlerini üstlenmekte. Kızı Delphine Arnault LVMH başkan yardımcısı. Arnault sanat açık artırma şirketi olan Phillips de Pury & Company sahibi. Arnault, François Hollande'ın Fransa başkanı seçilmesinden sonra vergi oranlarında artışın gündeme gelmesi üzerine 2012 Ağustosunda Belçika vatandaşlığına başvurdu. Bu haberi izleyen haftalarda Arnault'nun Belçika'daki daha avantajlı vergi mevzuatından yararlanmak için grup şirketlerine ait 4,1 milyar Euro aktifi bu ülkeye aktardığı duyuruldu.

Dünyanın en büyük lüks eşya şirketi olan LVMH'nin başkanı ve genel müdürü olan Arnault, Nisan 2018'de, Zara'dan Amancio Ortega'nın zirvesine çıkarak modada en zengin kişi oldu. Arnault, Aralık 2019'da da Jeff Bezos'u kısa bir sürede olsa geride bırakarak dünyanın en zengin kişisi olmuştu. Ocak 2020'de de kısa bir süre için yine dünyanın en zengin kişisi oldu.

ABD'den vatandaşlarına "Japonya" uyarısı

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek kar zararları

Piyasaların gündeminde neler var?

Fed, varlık alımını azaltacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)