BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye, sıralamada yükseldi----

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye, sıralamada yükseldi

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye, sıralamada yükseldi
20 Temmuz 2022 - 08:44 www.finansgundem.com

Her yıl hazırlanan "Dünyanın en güçlü pasaportları" listesinin güncel versiyonu yayınlandı. Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildiği ülke sayılarına göre sıralanan listede Türkiye geçen yıl 57’nci olduğu sıralamada 54’üncülüğe yükseldi.

Henley & Partners isimli Londra merkezli danışmanlık şirketinin her yıl hazırladığı Henley Pasaport Endeksi’nin güncel verileri kamuoyu ile paylaşıldı.

Vize istenmeden seyahat imkanı sağlama kriterini baz alarak hazırlanan listede Japonya, Singapur ve Güney Kore en güçlü pasaportlara sahip olan ülkeler olarak öne çıktı. Kovid-19 salgını öncesinde Avrupa ülkeleri tarafından domine edilen listede böylelikle Asya ülkeleri öne çıkmayı başardı.

Sıralamada bu üç Asya ülkesini Almanya, İspanya, Finlandiya ve İtalya izlerken Türkiye ise sıralamada 54’üncü oldu. 110 ülkeye vizesiz girme imkanı sağlayan Türk pasaportu için bu sayı bu yıl da değişmezken geçen seneki sıralamada 57’nci olduğu da görülüyor.

Ukrayna’ya saldırarak büyük tepki toplayan ve yaptırım üstüne yaptırım uygulanan Rusya’nın pasaportu ise 50’nci sırada yer aldı.

Dünyanın en işlevsiz pasaportu olarak ise Afganistan pasaportu listeye girdi. Afganistan pasaportuna sahip olanlar sadece 27 ülkeye giriş yapabiliyor.

Rusya çipli pasaport projesini askıya aldı

 

Rusya'dan oligarklara diplomatik pasaport

 

Yerli pasaport ve sürücü belgesi tanıtıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)