BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en büyük barajı Çin’de inşa ediliyor----

Dünyanın en büyük barajı Çin’de inşa ediliyor

Dünyanın en büyük barajı Çin’de inşa ediliyor
08 Şubat 2021 - 17:01 www.finansgundem.com

Çin, 60 gigavatlık bu barajı ülkenin Tibet Özerk Bölgesi'ndeki Yarlung Tsangpo Nehri üzerine inşa edecek.

Çin dünyanın en büyük hidroelektrik barajını kurmaya hazırlanıyor. Çin'in Tibet Nehri üzerinde dünyanın en büyük hidroelektrik barajını inşa edeceği bildirildi. Katar merkezli Al Jazeera kanalının haberine göre Çin, 60 gigavatlık bu barajı ülkenin Tibet Özerk Bölgesi'ndeki Yarlung Tsangpo Nehri üzerine inşa edecek. Söz konusu baraj, dünyanın en büyük hidroelektrik tesisi olan Yangzi Nehri üzerindeki Üç Boğaz Barajı'ndan 3 kat daha fazla hidroelektrik enerji üretme potansiyeline sahip olacak.

Yerel basındaki haberlerde ise barajın 14 bin nüfuslu Medog bölgesinde inşa edileceği belirtilerek, inşaatın başlamasıyla bölge halkının yerinden olabileceği kaydedildi. Söz konusu bölgenin, ülkenin Hindistan sınırına yakın olduğu anımsatılarak, Pekin yönetiminin bu barajı, egemenlik sorunları yaşadığı komşusuna karşı siyasi araç olarak kullanabileceği yorumu yapıldı.

Tibet'in batısındaki buzullardan doğduktan sonra Hindistan'ın Arunaçal Pradeş ve Assam eyaletleri ile Bangladeş'ten de geçen Yarlung Tsangpo Nehri, bu ülkelerde Brahmaputra adını alıyor. Yarlung Tsangpo, deniz seviyesinden yaklaşık 5 kilometre yükseklikte bulunuyor.

'Alg patlaması' denizin rengini değiştirdi

Tesla'nın Çin üretiminde kalite endişesi

İngiliz hukukçular Çin’in soykırımını ortaya çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)