BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz hukukçular Çin’in soykırımını ortaya çıkardı----

İngiliz hukukçular Çin’in soykırımını ortaya çıkardı

İngiliz hukukçular Çin’in soykırımını ortaya çıkardı
08 Şubat 2021 - 16:24 www.finansgundem.com

Londra'da kıdemli avukatlar tarafından hazırlanan 100 sayfalık raporda "Pekin hükümetinin Uygurlar'a karşı soykırım suçu işlediğine dair çok inandırıcı kanıtlar" olduğu belirtildi.

İngiltere'de Çin'in Doğu Türkistan'daki faaliyetlerine yönelik yayınlanan hukuki görüşte, Pekin hükümetinin Uygurlar'a karşı soykırım suçu işlediğine dair "çok inandırıcı kanıtlar" olduğu belirtildi. Raporda ayrıca hükümetin, Çin'in kuzeybatısındaki "Müslüman azınlığı yok etme niyetini gösteren" kanıtlar olduğu bildirildi.

Aralarında ülkenin ünlü hukukçusu Alison Macdonald’ın da olduğu Londra'daki Essex Court Chambers'taki kıdemli avukatlar tarafından hazırlanan 100 sayfalık raporda "gözaltındaki Uygurlara kasıtlı olarak zarar verilmesi, kadınların doğum yapmasını engellemeye yönelik tedbirler ve Uygur çocuklarının zorla aileden koparılması" gibi maddeler yer alıyor.

SOYKIRIM SUÇU İŞLENİYOR

Euronews'ün haberine göre hukuki görüşte "Gördüğümüz kanıtlara dayanarak bu görüş, Çin hükümetinin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur halkına karşı yürüttüğü eylemlerin insanlığa karşı suç ve soykırım suçu olduğu sonucuna varıyor" deniliyor.

'DAYAK, ZİNCİRLENME, ELEKTRE ŞOK, AÇ BIRAKMA'

Belgelerde ayrıca Uygurların "köleleştirme, işkence, tecavüz, zorla kısırlaştırma ve zulüm" olarak tanımladığı yöntemlere dair deliller sunuluyor. "Tutukluların bir dizi ciddi fiziksel zarara maruz kaldıklarına dair ikna edici kanıtlar var" denilen belgelerde ayrıca gözaltına alınan kişilerin ifadelerinde, "elektro şok verilerek cezalandırıldıkları, uzun süre stresli pozisyonlarda kalmaya zorlandıkları, dövüldükleri, aç bırakıldıkları, zincirlendikleri ve gözlerinin bağlandığı" aktarılıyor.

UYGUR ÇOCUKLARI ZORLA ALINIYOR

Raporda aynı zamanda şu ifadeler de yer alıyor: "Uygur çocuklarının ebeveynlerinden zorla alındıklarına dair kanıtlar var. Çocukların Uygur kültürlerini uygulama fırsatından yoksun bırakılmaları onlara bazen Han isimleri veriliyor olması ve bazen Han etnik aileleri tarafından evlat edinilmeleri, Uygur nüfusunu etnik bir grup olarak yok etme niyetiyle gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor."

Hükümetlerin altı aylık kamuya açık belgelerinin, uluslararası kuruluşların yayınlarının, akademisyen görüşlerinin, hayır kurumları ve medya raporlarının incelenmesi sonucu hazırlanan hukuki görüşün, mahkeme kararı gibi yasal bir zorunluluğu yok, ancak yasal işlemler bir temel olarak kullanılabilir.

Hali hazırda Çin'in Doğu Türkistan'da Uygurlara yönelik soykırım suçu işlediği görüşünü savunan bazı İngiliz milletvekilleri, Pekin ile ticari ilişkilere son verilmesini istiyor.

ABD'den Çin'e soykırım suçlaması

Hindistan'da nehre düşen buz kütlesi sele neden oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)