BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyada hava trafiği yüzde 85.6 azaldı----

Dünyada hava trafiği yüzde 85.6 azaldı

Dünyada hava trafiği yüzde 85.6 azaldı
03 Mart 2021 - 12:44 www.finansgundem.com

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uluslararası hava taşımacılığının 2020 yılı Ocak ayına göre yüzde 85.6 düştüğünü açıkladı. IATA, hükümetleri de havayolu şirketlerine destek olma çağrısı yaptı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (International Air Transport Association – IATA), pandemi öncesindeki döneme göre, uluslararası hava trafiğinin 2021 yılı Ocak ayında yüzde 85.6 düştüğünü açıkladı.

IATA verilerine göre, Ocak ayında Çin’deki ulusal hava taşımacılığında önemli ölçüde düşüşler yaşanırken, ABD’deki veriler, ulusal hava trafiğinde ılımlı artışlar yaşandı. IATA’dan 3 Şubat’ta yapılan açıklamada da, 2021 yılında 2019 yılındaki düzeylerinin yüzde 50’sine ulaşılabileceğini, ancak bu düzeye ulaşmanın dahi oldukça zor olacağı uyarısı yapılmıştı.

Açıklamada, en kötü senaryoya göre, 2021 yılında, geçen yıla göre yalnızca yüzde 13 artışla, 2109 yılı düzeylerinin yüzde 38’ine ulaşılabilecek.

“HÜKÜMETLER HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE DESTEK OLSUN” 

IATA’nın açıklamasında, evrimleşmiş yeni Kovid-19 türlerinin ortaya çıkması ve yeni seyahat kısıtlamaları gibi etkenlerin öngörüler için aşağı yönlü riskler oluşturduğuna dikkat çekildi. IATA ayrıca hükümetleri, kriz ile başa çıkabilmeleri için hava yolu şirketlerine destek olmaya çağırdı.

IATA Genel Direktörü Alexandre de Juniac, “Yakın zaman için Kovid-19’un olmadığı bir dünyayı öngörenin olduğunu sanmıyorum; hatta, bu yılın içinde” diye vurguladı.

Japon milyarder 8 kişi arıyor

Temassız ödeme limiti artırılıyor

İstanbul'da raylı sistemle 5 yılda İstanbul'un 189 katı yolcu taşındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)