BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya'da 6 Temmuz'da sıcaklık rekoru kırıldı----

Dünya'da 6 Temmuz'da sıcaklık rekoru kırıldı

Dünya'da 6 Temmuz'da sıcaklık rekoru kırıldı
07 Temmuz 2023 - 14:01 www.finansgundem.com

Dünya'da ortalama sıcaklıklar aynı hafta içerisinde 3 kez üst üste rekor kırdı. 6 Temmuz'da hava sıcaklığı 17,23 derece ile, "kaydedilen en sıcak gün" olarak kayıtlara geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Maine Üniversitesi, son günlerde dünya genelindeki artışla küresel sıcaklıkların aynı hafta içinde üst üste 3 kez rekor kırdığını açıkladı.

Küresel ortalama sıcaklığın 17,23'dereceye ulaşmasıyla 6 Temmuz "kaydedilen en sıcak gün" oldu. Böylece dün kaydedilen küresel sıcaklık ortalaması, 4 ve 5 Temmuz'da ölçülen 17,18 derecelik en yüksek ortalamayı aştı.

NORMALİN ÜSTÜNDE

Ortalaması alınan veri havuzuna göre Antarktika'da haftalık hava sıcaklığı ortalamasının normalin 4,5 derece üstünde olduğu kaydedildi.

Ancak ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Maine Üniversitesinin bilgisayar simülasyonuyla topladığı iklim analizi verilerini teyit edemediğini belirtti.

Açıklamada, "NOAA olarak Maine Üniversitesinin metodoloji veya sonuçlarını teyit edemesek de iklim değişikliği sebebiyle sıcak bir dönemden geçiyoruz" ifadesine yer verildi.

Daha önce en yüksek ortalama sıcaklık değeri 2016'da 16,9 derece olarak ölçülmüştü.

Sıcaklıklar bu yıl rekor kıracak: Uzmanlar '50 dereceyi aşacak' dedi!

 

Dünyada sıcaklık yeniden rekor kırdı

 

Dünya, en sıcak gününü yaşadı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)