BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Ticaret Örgütü'nde liderlik savaşları----

Dünya Ticaret Örgütü'nde liderlik savaşları

Dünya Ticaret Örgütü'nde liderlik savaşları
15 Mayıs 2020 - 13:33 www.finansgundem.com

Dünya Ticaret Örgütü Başkanı Roberto Azevedo’nun görevi erken bırakacağını açıklamasının ardından devletler bu önemli örgütün liderlik pozisyonuna kendilerine yakın ismi getirebilmek için yarışa giriştiler

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve Avrupa Birliği, Dünya Ticaret Örgütü Başkanı Roberto Azevedo'nun görev süresinin sona ermesinden bir yıl önce beklenmedik bir şekilde 31 Ağustos'ta istifa etmeyi planladığını açıklamasının ardından Azevedo’nun yerine geçecek ismi bulabilmek için hızla hareket etmek istediklerinin sinyalini verdiler.
AB'nin Ticaretten Sorumlu Komisyon Üyesi Phil Hogan Azevedo'nun perşembe günü yaptığı açıklamada, "Ticaret için bu kritik ve belirsiz zamanda hızlı bir şekilde yeni bir yol çizmemiz şarttır" dedi.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, perşembe günü yaptığı açıklamada, örgütün birçok eksikliği olduğuna dikkat çekse de Azevedo'dan övgüyle bahsetti. Trump yönetiminin önümüzdeki aylarda yeni başkanı belirleme sürecine katılmayı dört gözle beklediğini söyledi.

62 yaşındaki Brezilyalı Azevedo, kararı perşembe günü DTÖ delegelerine duyurdu. Eylül 2013'ten bu yana genel müdür olarak görev yapan DTÖ Başkanı ikinci dört yıllık görev süresine Eylül 2017'de başladı.

DTÖ Genel Kurulu, yeni başkan belirleme süreciyle ilgili müzakerelere başlamak üzere cuma günü kapalı bir oturumda toplanıyor.
Azevedo 2021 ortalarında gerçekleşecek liderlik değişiminin DTÖ’nün bir sonraki bakanlar kuruluna müdahale etme ihtimali olacağı gerekçesiyle görev süresinin sonuna kadar DTÖ Başkanlığı yapmak istemediğini belirtmişti.

Uluslararası örgütler mücadele alanına dönüştü

Yerine gelecek yeni DTÖ başkanının seçimiyse ABD ve Çin arasında geçen uluslararası örgütlerdeki hegemonya yarışı için yeni bir mücadele alanı yaratıyor.
Şu ana kadar Çin Uluslararası Haberleşme Birliği, Gıda ve Tarım Örgütü ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü olmak üzere üç önemli uluslararası örgüte liderlik ediyor.
Trump yönetimi Çin’in uluslararası diplomasi ataklarına gün geçtikçe daha fazla karşı koymaya çalışıyor.

Geçen ay ABD, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Müdürü olmak için adaylığını koyan Çinli üyeyi yerinden etmeyi başardı. Cenevre merkezli örgütün üyeleri genel müdürlük pozisyonuna daha Batı dostu bir aday olan Singapurlu Daren Tang’i seçti.

Yeni ticaret savaşının ağır sonuçları olur

 

Trump şimdi de güçlü dolar istiyor

 

Almanya ekonomisi 11 yıl sonra daraldı

 

Piyasalarda gün ortası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)