BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya kaos çağına giriyor----

Dünya kaos çağına giriyor

Dünya kaos çağına giriyor
12 Şubat 2024 - 14:42 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres dünyanın kaos çağına girdiğini, bunun tehlikeli ve öngörülemez olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, “Dünyamız bir kaos çağına giriyor ve bunun sonuçlarını görüyoruz. Tehlikeli ve öngörülemez bir serbestlik ve tam bir cezasızlık. Günümüzün çok kutuplu dünyasının karmaşıklıklarıyla başa çıkabilmek için küresel barış ve güvenlik çerçevelerini güçlendirmemiz ve yenilememiz gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin karar alıp uygulayabilmesi gerektiğini belirten Guterres, Konsey'in çalışma yöntemlerinin de güncellenmesi gerektiğini söyleyerek üyeler arasında keskin görüş ayrılıkları olsa dahi ilerleme kaydedebilebilmesinin önemini vurguladı.

Guterres, dünyada şu anda çok fazla öfke ve nefretin olduğunu belirterek, “Bugün dünyamızda çok fazla öfke, nefret ve gürültü var. Her gün ve her fırsatta savaş varmış gibi görünüyor. Dünyanın her yerinde ve her konuda eksik olan parça barıştır. İnsanlar barış ve güvenlik istiyor. Barış ve haysiyet istiyorlar. Barış ve huzur istiyorlar. Barış insanlığın en büyük sorumluluğudur. Bu zor ve bölünmüş anda, bugün ve gelecek nesiller için bu yükümlülüğümüzü yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sisi ve Guterres'ten UNRWA'ya finansal destek görüşmesi

 

Guterres: Gazze'de her yer tehlikeli

 

Guterres: ABD vetosu BMGK'nın otoritesini zayıflattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)