BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya genelinde koronada vaka rekoru kırıldı!----

Dünya genelinde koronada vaka rekoru kırıldı!

Dünya genelinde koronada vaka rekoru kırıldı!
20 Nisan 2021 - 15:09 www.finansgundem.com

Dünya genelinde aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, geçtiğimiz haftanın en kötü hafta olduğu vaka sayılarında rekor kırıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta Kovid-19'un açıklandığı ilk günden bu yana vaka sayılarında en kötü hafta yaşandığı açıklandı.

Bloomberg News'in Johns Hopkins Üniversitesi'nden aldığı verilere dayandırdığı haberine göre, geçtiğimiz hafta dünya genelinde 5,2 milyon yeni Kovid-19 vakası tespit edildi.

NTV'de yer alan habere göre; Bu sayı pandeminin başlangıcından bu yana kaydedilen en yüksek haftalık vaka sayısı oldu.

Vakaların bu derece artmasında Hindistan ve Brezilya'daki Kovid-19 varyantlarının da etkili olduğu ifade edildi.

ÖLÜMLER SON 1 AYDA 1 MİLYON KİŞİ ARTTI

Bir önceki haftalık Kovid-19 vaka sayısı zirvesinin Aralık ayı ortasında görüldüğü bildirilen haberde, Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının son 1 ayda 1 milyon kişi arttığının altı çizildi.

Haberde aşı dağıtımındaki adaletsizlikten söz edilirken aşıların yüzde 40’ının dünya nüfusunun yüzde 11'ine sahip 27 ülkeye gittiğinin altı çizilirken vakalardaki artışın zengin ve fakir ülkeler arasındaki aşı adaletsizliği sebebiyle kaynaklandığı belirtildi.

Afrika kıtasının dünyadaki aşı üretiminin sadece yüzde 2’sine sahip olduğu hatırlatılırken Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, şirketleri aşının formülüne ilişkin patentlerden feragat etmeye çağırırken, bu durumun küresel üreticilerin aşıları çok daha hızlı üretmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Nobel ödüllü eski devlet yöneticileri de ABD Başkanı Joe Biden’ı aşı patentlerini askıya almaya çağırmış, aşı üretimini hızlandırmak amacıyla bunun hayati önemi olduğunu belirtmişti.

Bu çağrıların ardından başta Pfizer ve Johnson & Johnson olmak üzere büyük ilaç şirketleri, Başkan Joe Biden'dan fikri mülkiyet hakları temelinde patentleri korumasını istemişti.

Vaka oranı en çok artan ve azalan iller açıklandı

 

Uzmanlar açıkladı! İşte vaka artış sebepleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)