BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası’ndan yeni hükümete 3 öneri----

Dünya Bankası’ndan yeni hükümete 3 öneri

Dünya Bankası’ndan yeni hükümete 3 öneri
14 Haziran 2015 - 09:18 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser, yeni kurulacak hükümete önerilerde bulundu

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, seçimlerin ardından koalisyonla kurulacak yeni hükümete yabancı sermaye kaçışını durdurmak için üç kritik öneride bulundu. Raiser, yabancı yatırımcıya yeniden güven verilmesi gerektiğini belirterek, “Üç önceliğiniz olmalı. Yatırım ortamını iyileştirin. İşgücü piyasalarını esnetin. Hukukun üstünlüğüne bağlı yönetim yapısı getirin” dedi. Birinci öncelik olarak, Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirmesi gerektiğini kaydeden Raiser, “Türkiye, 10 yılda önemli artış yaşadı ama yükselen piyasalara giden doğrudan yabancı yatırımlara bakınca, 80’lerin sonunda çektiği rakamlardan daha yükseğe çıkamıyor” diye konuştu. İkinci öncelik olarak işgücü piyasasının daha esnek hale gelecek şekilde iyileştirilmesi gerektiğini anlatan Raiser, yeni iş yaratılması gerektiğini vurguladı. Yatırımcı için öngörülürlüğün çok önemli olduğunu vurgulayan Raiser, üçüncü olarak da hukukun üstünlüğüne bağlı yönetim yapısı oluşturulması gerektiğini söyledi.
 
‘RAKİPLER DAHA FAZLA YATIRIM ÇEKİYOR’
 
Raiser, diğer ülkelerin Türkiye’den daha fazla yabancı yatırım çekmeye başladığına işaret ederek, yeni hükümetin hızla bu reformlara odaklanmasını önerdi. Küresel ortamın Türkiye için zorluklar barındırdığı uyarısında bulunan Raiser, “Ama bu ortamda Türkiye, kendi reform gündemine bağlı kalmalı. Umarım Türkiye, bu süreçten gereken dersleri çıkarır. Siyasetçiler ve karar alıcılar bu konuya odaklanarak yapısal reformların devamını sağlar” diye konuştu.
 
‘YATIRIMCIYA GÜVENCE VERİLMELİ’
 
Türkiye’nin, kısa vadede en önemli öncelik olarak yatırımcı güvenini sağlaması ve onlara tekrar güven vermesi gerektiğinin altını çizen Raiser, hukukun üstünlüğü konusunda yatırımcıya yeniden güven verilmesi gerektiğini söyledi. Üst kurullar konusunda bazı yatırımcı endişelerinin ortaya çıktığını belirten Raiser, “Düzenleyici organlar ne kadar bağımsız hareket ediyor noktasında endişe var. Nitelikli yatırımcıyı çekmek için düzenleyici kuruluşların sağlam yapısı korunmalı” dedi.
Deniz Çiçek / HT Gazete
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bbb14 Haziran 2015 20:28

    Kendi katma değerini kendin yapacaksın, kendi paranı gerektiği kadar katma değirin kadar sen basacaksın, ihracatını artıracaksın, böyle elalemin ağzına bakmayacaksın. Ama ülke baştan aşağı batılıların bayisi distribütörü olmuş, buna ilaveten montaj sanayi ile de uydurma zenginler oluşturulmuş hepsi bay