BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Bankası’ndan Orta Doğu uyarısı----

Dünya Bankası’ndan Orta Doğu uyarısı

Dünya Bankası’ndan Orta Doğu uyarısı
25 Ekim 2023 - 23:25 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva'nın, İsrail-Hamas çatışmasının dünya ekonomisi üzerinde kasvetli bulutlar oluşturduğunu söylemesinin ardından orta doğu ile ilgili bir uyarı da Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga'dan geldi

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga Orta Doğu’da yaşanan gerilimin sadece bölge ekonomisini etkilemeyeceğini, küresel ekonomik etkileri de olacağını belirtti.

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga Orta Doğu’da devam eden çatışmaların sona ermesi ve barışın sağlanmasının zaman alacağını belirtti.

ÇATIŞMALAR, BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİNİ ZORLAŞTIRIYOR"

Banga İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların bölgesel iş birliğini zorlaştırdığını ifade etti. Banga, devam eden çatışmaların sadece Orta Doğu’da değil, özellikle enerji sektöründe olmak üzere küresel ekonomide de geniş çaplı etkileri olacağını dile getirdi. Petrol fiyatları çatışmaların başladığı 2 haftadan beri arz endişeleriyle yükseliş trendinde.

Rusya - Ukrayna savaşıyla gıda fiyatlarının yükseldiğini belirten Banga, son gelişmelerin yeni bir tehlike oluşturduğu konusunda endişelerini dile getirdi.

"EN BÜYÜK RİSK, JEOPOLİTİK RİSK"

Banga dün Riyad’da gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı konuşmada dünya ekonomisi için şu anda en büyük riskin jeopolitik risk olduğunu ifade etmişti.

Banga’nın bu açıklamaları IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın açıklamalarının ardından geldi. IMF Başkanı, İsrail-Hamas çatışmasının halihazırda kasvetli ekonomik görünüm üzerinde kara bulutlar oluşturduğunu söylemişti.

Kanada Merkez Bankası'ndan 'faiz' kararı

 

Suudi Arabistan ile 'Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı' imzalandı

 

Guterres'ten İsrail heyetine tepki: Şoke oldum!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)