BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası: Filistin ekonomisi zor durumda----

Dünya Bankası: Filistin ekonomisi zor durumda

Dünya Bankası: Filistin ekonomisi zor durumda
09 Mayıs 2022 - 15:50 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Filistin'in mali durumunun biriken borçlar ve dış yardımlardaki keskin düşüş yüzünden zorluklarla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Dünya Bankası'nın 10 Mayıs'ta Özel İrtibat Komitesine sunacağı Filistin Ekonomik İzleme Raporunda, İsrail'in kaynaklara erişim üzerindeki kısıtlamaları, Filistin dış ticaretinin İsrail kontrolünde olması sebebiyle Filistin Yönetimi'nin ekonomik büyümesinin ve gelirlerinin potansiyelinin altında olduğu açıklandı.

Dünya Bankası'nın Filistin'deki Direktörü ve Daimi Temsilcisi Kanthan Shankar'a göre Filistin'e yapılan dış hibeler, 2008'de gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 27'sine tekabül ederken, 2021'de yüzde 1,8'e indi.

Hibelerdeki düşüş yılda ortalama 1 milyar dolar

Yılda ortalama 1 milyar dolar olan hibelerdeki düşüş nedeniyle, Filistin yönetiminin özel sektör, emeklilik fonu ve iç borçlanmada hak edilmiş büyük bir gecikmiş borcu oluştuğuna dikkat çekilen raporda, ekonomik toparlanmaya rağmen, 2021'de bütçe açığının 1,26 milyar dolara ulaştığı göz önüne alındığında Filistin'in genel mali durumu önündeki zorlukların devam ettiği bildirildi.

Filistin yönetimi yerel kaynaklara dayanmak zorunda kaldı

Sonuç olarak, Filistin yönetiminin ihtiyaçlarını finanse etmek için yerel kaynaklara dayanmak zorunda kaldığı ve Kasım 2021'den bu yana kamu çalışanlarına maaşları kısmi olarak ödediği aktarılan raporda, uluslararası topluma "mali sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yardımcı olmak için bütçe desteği" çağrısı yapıldı.

Hibe 2021'de 317 milyon dolara düştü

Filistin Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre Filistin yönetimine verilen hibe ve dış yardım 2021'de yaklaşık 317 milyon dolara düştü. Bu 2003'ten beri en düşük seviye olarak biliniyor. Filistin hükümeti, hibelerdeki keskin düşüş ve İsrail'in 2021'de 390 milyon dolara ulaşan Filistin vergilerinde yaptığı kesintiler nedeniyle kamu çalışanlarına Kasım ayından bu yana düşük maaşlar ödüyor.

Rudeyne: Kudüs, Filistin topraklarının parçasıdır

İsrail, Filistin topraklarında uyguladığı kapatmayı uzattı

Filistin'den BM'ye İsrail çağrısı

Katar ve Ürdün'den Filistin zirvesi

Filistin, İsrail'e karşı baskının artırılmasını istedi

Filistin Devlet Başkanlığı'ndan Batı Şeria uyarısı: Patlamaya hazır

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)