BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den anlaşma çağrısı----

DSÖ'den anlaşma çağrısı

DSÖ'den anlaşma çağrısı
01 Haziran 2021 - 17:19 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü başkanı, pandemiye hazırlıklı olma ve dünyayı bir sonraki hastalık salgınına daha iyi hazırlamak için uluslararası bir anlaşma üzerinde müzakerelerin başlatılması çağrısında bulundu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Sağlık Asamblesi’nde yaptığı konuşmada, “Dünyadaki insanların güvenliği yalnızca hükümetlerin iyi niyetine bağlı olamaz” dedi.

Ghebreyesus sözlerine şu şekilde devam etti: “Şu anda, patojenler çok kuvvetli. Dengesiz bir gezegende daha sık ortaya çıkıyorlar. Birbirimize bağlılığımızı kullanıyorlar. Krizle mücadele ederken gereken siyasi, finansal ve teknik mekanizmaları birbirine bağlamak için kapsayıcı bir çerçeve oluşturan kuşaksal bir bağlılığa ihtiyacımız var.”

Bir hafta süren Dünya Sağlık Asamblesi’nin teması “Bu pandemiyi sona erdirmek, bir sonrakini önlemek” idi. DSÖ’nün 194 üye devletinden sağlık bakanları Dünya Sağlık Asamblesi’nde, uzmanlar tarafından sunulan 2020’nin başlarında Kovid-19 ile mücadele ederken çeşitli boşlukları, önemli başarısızlıkları ve kapsamlı reform önerilerini incelemeyi kabul etti.

Pandemi anlaşmasına ilişkin müzakerelere başlayıp başlamamaya karar vermek için katılımcılar 29 Kasım’da tekrar toplanacak.

DSÖ Genel Direktörü Tedros, “Her şeyin finanse edilmesi gerekiyor. DSÖ, sürdürülebilir finansman olmadan güçlenemez” dedi.

ABC’nin haberine göre; mart ayında, Kovid-19 konusunda pek çok dünya lideri, salgınlara karşı hazırlıklı olmak için çağrı yapan bir mektup imzaladı. Ancak Çin, Rusya ve ABD bu mektubu imzalamadı.

DSÖ'den yeni karar! Adı değişti...

 

DSÖ: "Korona virüsten daha ölümcül bir salgınla karşılaşabiliriz"

 

DSÖ açıkladı: Küresel ölüm sayısı teyit edilenden 2-3 kat fazla!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)