BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den yeni karar! Adı değişti...----

DSÖ'den yeni karar! Adı değişti...

DSÖ'den yeni karar! Adı değişti...
01 Haziran 2021 - 12:47 www.finansgundem.com

Korona virüs varyantlarının ülke isimleriyle anılmasını ve ülkelerin damgalanmasını engellemek için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yunan alfabesinden faydalanacağını açıkladı.

DSÖ'nün yeni planına göre, ilk tespit edilen varyant olan İngiliz varyantının (B.1.1.7) Yunan alfabesinin ilk harfi Alpha ile adlandırılacağı açıklanırken, Güney Afrika'nın varyantı 'Covid Beta', Brezilya varyantı 'Covid Gamma', Hindistan varyantının da 'Covid Delta' olarak adlandırılacağı bildirildi.

DSÖ'nün Kovid-19 direktörü Maria Van Kerkhove, değişikliğin kamuoyunda yer alan tartışmaya yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

‘HİÇBİR ÜLKE DAMGALANMAMALIDIR’

Kerkhove, "Varyantları tespit etmek ve bildirmek için hiçbir ülke damgalanmamalıdır” derken, "Etiketler basit, söylemesi ve hatırlaması kolay. Geniş bir istişare ve çeşitli potansiyel sistemlerin gözden geçirilmesinden sonra seçilen bir sistem olan Yunan alfabesine dayanıyor” ifadelerini kullandı.

Kerkhove, varyantların Yunan alfabesiyle nitelenmelerinin 'Mevcut bilimsel isimlerin yerini almayacaklarını' da sözlerine ekledi.

HİNDİSTAN VARYANTI İKİ KOLA AYRILDI

DSÖ, yeni sınıflandırma sistemini 'Endişe verici Varyantlar’ olarak nitelendirdiği dört varyant için geçerli olduğunu bildirirken Hindistan varyantı B.1.617’nin iki kola ayrıldığı B.1.617.1’e Kappa, B.1.617.2’nin ise Delta olarak sınıflandırıldığı bildirildi.

Hindistan mutasyonu aşılara karşı direnç gösteriyor!

 

Ülkede 'mutasyon' alarmı! Bordeaux varyantı...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)