BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Salgın bitmekten çok uzak----

DSÖ: Salgın bitmekten çok uzak

DSÖ: Salgın bitmekten çok uzak
12 Nisan 2021 - 17:27 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 700 milyon doz aşıya rağmen pandeminin bitmekten çok uzak olduğunu ancak aylar içerisinde kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

DSÖ Genel Direktörü, dünya genelinde sunulan 700 milyon doz aşıya rağmen koronavirüs vakalarının birbirini izleyen 7 haftadır artmaya devam ettiğini söyledi.

Ghebreyesus, "Toplumların ve ekonomilerin yeniden açıldığını, seyahat ve ticaretin devam ettiğini görmek istiyoruz. Ancak şu anda çoğu ülkede yoğun bakım üniteleri dolup taşıyor ve insanlar ölüyor" diye konuştu.

"SALGIN BİTMEKTEN ÇOK UZAK ANCAK..."

Korona virüs salgınının bitmekten çok uzak olduğunu kaydeden Ghebreyesus, "Ancak iyimser olmak için birçok nedenimiz var. Yılın ilk 2 ayında vaka ve ölümlerdeki düşüş, bu virüs ve varyantlarının durdurulabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Worldometer internet sitesindeki verilere göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 136 milyonu aştı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 milyon 951 binin üzerinde.

BioNTech aşısı mutasyona karşı ne kadar etkili?

 

Avrupa’nın aşı hedefine ilişkin belirsizlikler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)