BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBioNTech aşısı mutasyona karşı ne kadar etkili?----

BioNTech aşısı mutasyona karşı ne kadar etkili?

BioNTech aşısı mutasyona karşı ne kadar etkili?
12 Nisan 2021 - 16:12 www.finansgundem.com

İsrail’de 800 gerçek kişi üzerinde yapılan araştırma, BioNTech / Pfizer aşısının iki dozunun Güney Afrika varyantına karşı tam koruma sağlamayabileceğini ortaya koydu.

İsrail’de yapılan bir araştırma sonucunda, BioNTech / Pfizer tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının Güney Afrika varyantı olarak bilinen B.1.351’e karşı tam olarak koruma sağlamadığı tespit edildi.

Çalışmada, bir veya iki doz aşı olmuş, aşının üzerinden 14 ve daha fazla gün geçtikten sonra Kovid testi pozitif çıkmış 400 kişi ile, hiç aşılanmamış 400 Kovid-19 hastası incelendi.

NTV'deki habere göre; Tel Aviv Üniversitesi ve İsrail'in en büyük sağlık hizmeti sağlayıcısı Clalit tarafından yapılan çalışmada, Güney Afrika varyantı B.1.351'in, incelenen tüm Kovid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 1'ini oluşturduğu tespit edildi.

800 KİŞİNİN VERİLERİ İNCELENDİ

800 kişinin verileri incelendiğinde iki doz aşı almış hastalar arasında varyantın yaygınlık oranı yüzde 5,4 olurken aşılanmayanlarda bu oran yüzde 0,7 olarak bulundu.

Araştırmanın sonucunu açıklayan bilim insanları, BioNTech / Pfizer tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının, diğer bütün türlere nazaran Güney Afrika varyantında daha az etkili olduğunu belirtti. Verilere dayanarak yapılan bir diğer tespite göre ise bir doz aşı olanların İngiliz varyantına karşı tam koruma altında olmadığı bildirilirken, iki doz aşı olanların tam olarak korunduğu bildirildi.

İKİ DOZ AŞI OLANLARDA AŞILANMAYANLARA GÖRE SEKİZ KAT DAHA FAZLA

Tel Aviv Üniversitesi'nden Adi Stern araştırmayla ilgili, “Aşılanmamış gruba kıyasla, iki doz aşılanan insanlar arasında Güney Afrika varyantının yaklaşık sekiz daha yüksek olduğunu tespit ettik. Bu, Güney Afrika varyantının aşının korumasını bir dereceden sonra kırabileceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar, İsrail'de nadir sayıda Güney Afrika varyantı ile enfekte olan kişi olduğunu ve bu araştırmanın küçük ölçekli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

1 NİSAN’DA ETKİNLİK %91 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

BioNTech / Pfizer, altı aya kadar aşılanmış katılımcıları içeren güncellenmiş deneme verilerine atıfta bulunarak 1 Nisan'da, aşılarının Kovid-19'u önlemede yaklaşık yüzde 91 etkili olduğunu açıklamıştı.

Daha önce yapılan araştırmalarda, BioNTech / Pfizer aşısının Güney Afrika varyantı B.1.351’e karşı korona virüsün diğer varyantlarına göre daha az etkili olduğunu ancak yine de sağlam bir savunma sunduğunu belirtilmişti.

İsrail’in 9,3 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 53'ü iki doz BioNTech / Pfizer aşısı olurken ülke son haftalarda ekonomisini büyük ölçüde yeniden açmıştı. İsrail’de enfeksiyon oranları, ağır hastalıklar ve hastaneye yatışlar hızla düşerken salgının etkilerinin her geçen gün azaldığına dikkat çekildi.

Prof. Tükek: Randevuya gelinmeyince BioNTech aşıları ziyan oldu

 

Pfizer-BioNTech, ABD'de acil durum kullanımı başvurusu yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)