BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDSÖ: Kovid-19’dan ölenlerin çoğu aşısız----

DSÖ: Kovid-19’dan ölenlerin çoğu aşısız

DSÖ: Kovid-19’dan ölenlerin çoğu aşısız
07 Ekim 2021 - 13:36 www.finansgundem.com

DSÖ dünyanın tehlikeli aşamayı geçmediği uyarısında bulundu

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) üst düzey yetkili Dr. Maria Van Kerkhove, salı günü yaptığı açıklamalarda, çoğu kişi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin sona erdiğine inanıyor olsa da, dünyanın Kovid-19 pandemisi ile mücadelede tehlike aşamayı henüz atlatmadığı uyarısında bulundu ve Kovid-19’a bağlı olarak yeni kaydedilen can kayıplarının çoğunun aşılanmamış kişiler arasından olduğunu belirtti.

DSÖ bünyesinde korona virüs ile mücadelede görevli Dr. Maria Van Kerkhove, geçen hafta içerisinde DSÖ’ye 3,1 milyon yeni vakanın bildirildiğini ve 54 bin can kaybının kaydedildiğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Fransız haber ajansı AFP’den aktardığına göre, Van Kerkhove, DSÖ’nün sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanan bir konferans sırasında “Durum hala son derece dinamik. Zira virüsün kontrolü bizde değil” dedi. Yetkili sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Tehlikeli aşamayı atlatmadık. Hala pandeminin ortasındayız ve sonu da belli değil. Henüz bundan emin değiliz, açıkçası şu anda elimizde olanları pandeminin sonunu yaklaştırmak için kullanmıyoruz” dedi.

Van Kerkhove, “Bazı şehirlerde yoğun bakım üniteleri ve hastaneler doluyken ve insanlar ölürken, sokaklardaki insanların hareket halinde olduğunu ve her şey bitmiş gibi davranmalarını anlamak benim için zor” dedi.

2019 yılında DSÖ’nün Çin ofisinin Kovid-19 hastalığının ortaya çıktığını bildirmesinden bu yana koronavirüs yaklaşık 5 milyon kişinin ölümüne neden oldu. Van Kerkhove, koronavirüs kaynaklı olarak hayatını kaybeden kişilerin çoğunun aşısız kişilerden olduğunu söyledi.

DSÖ yetkilisi, Kovid-19 ile ilgili olarak internette yayılan yanlış ve yanıltıcı bilgileri eleştirerek “Ölümlere neden oluyor. Başka bir açıklaması yok.” dedi.

Koronavirüs ile mücadele yetkilisi Van Kerkhove, DSÖ’nün 3 ila 18 aylık dönemde salgının durumunun nasıl olacağı ile ilgili tartışmalar yürüttüğünü söyledi. Yetkili, sonunda Kovid-19’un kontrol altına alınmaya başladığını ancak aşı mevcut olmadığı için ya da aşı olmayı reddettikleri için ya da aşı olamadıkları için aşılanmamış bireylerin olması sebebiyle salgının yenilenebileceğine karşı uyarıda bulundu.

Van Kerkhove, virüsün yok olmayacağını ve bizimle kalacağını vurguladı ve “Bu virüsü yeryüzünden silme şansını salgının ilk aşamalarında kaybettik” dedi ve bunun nedenin, virüse karşı küresel düzeyde mümkün olduğu kadar güçlü bir şekilde mücadele edilmemesi olduğunu açıkladı.

DSÖ'den flaş adım: Koronanın uğramadığı tek ülke!

 

DSÖ, sıtmaya karşı ilk kez bir aşıya onay verdi

 

DSÖ'nün hedeflerini 50'den fazla ülke tutturamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)