BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Brezilya'daki durum endişe verici...----

DSÖ: Brezilya'daki durum endişe verici...

DSÖ: Brezilya'daki durum endişe verici...
11 Mart 2021 - 09:55 www.finansgundem.com

Brezilya’nın 27 eyaletinden 25’inde yoğun bakım kapasitesindeki doluluk oranının %80’in üzerine çıktığını belirten uzmanlar, sağlık sisteminin çökmekte olduğu uyarısında bulundu.

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan Oswaldo Cruz Vakfı (Fiocruz Enstitüsü) uzmanları, Kovid-19 salgını nedeniyle sağlık sisteminin çökmekte olduğunu açıkladı.

BBC’nin haberine göre, açıklamada, Porto Alegre ve Campo Grande şehirlerinin yoğun bakım kapasitesinin halihazırda aşıldığı belirtilirken, içlerinde Brasilia, Rio de Janeiro ve Sao Paulo’nun da bulunduğu 15 eyalet başkentinde ise yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranının yüzde 90'ı geçtiği vurgulandı.

%38 artan vaka sayısı günlük yaklaşık 70 bine ulaştı 

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" sitesine göre, 9 Mart’ta vaka sayıları geçen haftaya göre yüzde 38 artarak günlük vaka sayısı yaklaşık 70 bine ulaştı.

Yükselişin nedeni P.1 varyantı

Brezilya'da salgın nedeniyle sağlık sisteminin çökmekte olduğunu belirten uzmanlar, vakalardaki artışın, Amazon eyaleti şehri Manaus'tan çıktığı düşünülen, Kovid-19’un oldukça bulaşıcı varyantı olan P.1’in yayılmasından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyor.

Sao Paulo Üniversitesi, Imperial College London ve Oxford Üniversitesi'nden alınan ön veriler, oldukça bulaşıcı P.1 varyantının Kovid-19’un orijinalinden iki kat daha fazla aktarılabilir olabileceğini gösteriyor.

DSÖ'den Brezilya için uyarı

Uzmanlar, Brezilya'daki varyantın oldukça yayıldığının altını çizerek, bu durumun bölgede ve ötesinde zincirleme etkileri olabileceğini belirtti.

Mevcut aşıların, Kovid-19’un önceki varyantlarına göre oluşturulduğunu belirten bilim insanları, bu aşıların tam olarak olmasa da yeni P.1 varyantına karşı da mücadele edebileceğine inandıklarını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Brezilya'daki durumu "çok endişe verici" olarak nitelendirdi ve olası bir bölgesel salgın konusunda uyardı.

Başkan Bolsonaro'dan "sızlanmayı bırakın" açıklaması

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun ise tüm bunlara rağmen karantina önlemlerine ve uzmanların tavsiyelerine karşı çıkarak salgını küçümseyici davranışları şiddetli eleştirilere neden oluyor.

Bolsonaro son açıklamasında, Kovid-19’la mücadelesini eleştirenlere "sızlanmayı bırakın" demişti.

Bolsonaro, "Ne kadar ağlamaya devam edeceksiniz? Daha ne kadar evde kalıp her şeyi kapatacaksınız? Artık kimse buna dayanamaz. Ölümlerden çok üzüntü duyuyoruz ama tekrar söylüyorum bir çözüme ihtiyacımız var" açıklamasını yapmıştı.

Brezilya'da nüfusun sadece yüzde 4'ü aşılanabildi

Şimdiye kadar 200 milyondan fazla AstraZeneca ve CoronaVac aşısı siparişi eden Brezilya’da, nüfusun sadece yüzde 4’üne denk gelen 8 milyon kişi aşılanabildi.

Worldometers’a göre, Kovid-19 salgınında Brezilya 268 bin 568 ölümle, ABD'den sonra dünyada 2'nci en yüksek ölüm sayısına sahipken, 11 milyon 125 bin 17 doğrulanmış vaka sayısı ile de Hindistan’dan ardından 3'üncü sırada yer alıyor.

Bir günde bin 954 can kaybı

Ülkede ayrıca 9 Mart’ta, virüs nedenli 1954 ölümle şimdiye kadarki en yüksek günlük can kaybı yaşanmıştı.

Pfizer aşısı Brezilya varyantını etkisiz hale getirdi

 

Brezilya lideri Bolsonaro’dan tepki çeken sözler: Daha ne kadar sızlanacaksınız

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)