BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya lideri Bolsonaro’dan tepki çeken sözler: Daha ne kadar sızlanacaksınız----

Brezilya lideri Bolsonaro’dan tepki çeken sözler: Daha ne kadar sızlanacaksınız

Brezilya lideri Bolsonaro’dan tepki çeken sözler: Daha ne kadar sızlanacaksınız
05 Mart 2021 - 11:19 www.finansgundem.com

Pandemide ölü sayısında ikinci sırada yer alan Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan tuhaf açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bolsonaro'nun, "Şikayet etmeyi bırakın, daha ne kadar sızlanacaksınız" sözlerine tepki yağdı.

Latin Amerika ülkelerinde corona virüsü vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artarak devam ediyor. Dünyada en çok vakanın görüldüğü üçüncü ülke olan Brezilya’da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Bolsonaro, “Şikayet etmeyi bırakın. Bu konuda daha ne kadar sızlanacaksınız? Daha ne kadar daha evde kalacak ve her şeyi kapatacaksınız? Buna artık kimse dayanamıyor. Can kayıplarına üzülüyoruz ancak yine de bir çözüm bulmalıyız” dedi.

‘BREZİLYA İKİ VİRÜSLE SAVAŞIYOR’

Devlet Başkanı Bolsonaro’nun açıklamaları ülkede krize neden oldu. Sao Paulo Valisi Jaoa Doria, Bolsonaro’nun açıklamasını, “Deli bir adam. Problemlerle nasıl yüzleşeceğiz, her gün insanları ölürken izleyerek mi? Brezilya sağlık sistemi çökmek üzere. Ne yazık ki Brezilya şu anda iki virüsle savaşıyor. korona virüsü ve Bolsonaro virüsü. Bu Brezilyalılar için gerçekten üzücü” sözleriyle eleştirdi.

İKİNCİ DALGADA ORTAYA ÇIKTI

Sao Paulo Üniversitesi’ndeki uzmanların Imperial College London ve Oxford Üniversitesi’yle birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında, corona virüsünün P1 varyantının Manaus kentinde ikinci dalga sırasında ortaya çıktığı düşünülüyor. P1 varyantı, Ocak ayında ilk olarak Manaus’tan Japonya’ya seyahat eden kişilerde tespit edilmişti. Ancak uzmanlar, varyantın Manaus kentinde Kasım ayının başlarında ortaya çıktığına inanıyor.

Brezilya’da son açıklanan verilere göre toplamda 10 milyon 796 bin 506 kişi korona virüsüne yakalandı. Ülke, ABD’den sonra 261 bin 188 kişiyle en çok can kaybının yaşandığı yer olarak kayıtlara geçti.

Brezilya'da halk Bolsonaro'nun azli için sokaklarda

 

Korona önlemlerine karşı olan Bolsonaro çevre örgütlerine de karşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)