BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDrogba ve Sneijder'in parası çıktı!----

Drogba ve Sneijder'in parası çıktı!

Drogba ve Sneijder'in parası çıktı!
14 Mart 2013 - 07:48 www.finansgundem.com

Avrupa'da başarı kasayı doldurdu... Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan Galatasaray, UEFA'dan 36 milyon euro almayı garantiledi

Maç hasılatlarıyla birlikte bu rakam 40 milyon euroya çıkıyor. Cimbom böylece Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in 34 milyon euroluk maliyetini çıkardı.
Şampiyonlar Ligi'nde (CL) çeyrek finale kalarak tüm Türkiye'yi sokağa döken Galatasaray, Avrupa'da gösterdiği başarılarla kasasını da doldurdu... Sarı kırmızılıların bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden kazandığı para 40 milyon euroya ulaşırken, böylece devre arasında takıma katılan Sneijder ve Drogba'nın da parası çıkmış oldu. Her sene en az enflasyon oranında ayarlanan Şampiyonlar Ligi ödül paraları kulüpler için ciddi bir gelir kapısı. Galatasaray bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldığı için buradan 8.6 milyon euroluk bir parayı parayı cebine koydu. 15 milyon euroluk havuz gelirinin hepsine sahip olan Galatasaray bu arenadaki her galibiyet için 1 milyon euro kazandı. Grup müsabakalarından 3,5 milyon euro elde eden Galatasaray'a ilk 16'ya kaldığı için de 3,5 milyon euro aldı. 'Madenciler' lakaplı Schalke 04'ü eleyen Cimbom bu maçlardan toplam 5.4 milyon euro kazanmayı başardı. Galatasaray evinde oynadığı 4 Şampiyonlar Ligi maçının hasılatından toplamda 4 milyon euro ciro yaptı. Böylece Şampiyonlar Ligi'nden kasasına koyduğu para da 40 milyon euroyu buldu. Öte yandan Spor Toto Süper Lİg'de en yakın rakibine 4 puan fark atmış olan Galatasaray bu sezon da şampiyonluğa ulaşması halinde Avrupa'dan en az 15 milyon euroyu kasasına koymaya hak kazanacak.
Değeri 600 milyona yaklaştı
Galatasaray'In Schalke zaferinin ardından borsa yatırımcısının da yüzü güldü. Saban saatlerinde 43.2 TL seviyesini görerek piyasa değerini 598 milyon TL seviyesine çıkaran Galatasaray ikinci seansı 41.7 TL seviyesinden kapatmış oldu. Böylece gün boyunca Galatasaray'ın İMKB'deki hisseleri yüzde 1.21 oranında değerlenerek günü tamamladı.
İkisinin maliyeti 34 milyon euro
GALATASARAY, Drogba'ya 1.5 sezon için 6 milyon euro verecek. Galatasaray oyuncuya 4 milyon euro da imza parası ödeyecek. Wesley Sneijder için ise 7,5 milyon euro bonservis ödendi ise oyuncuya 15,5 milyon euro ödenecek. Maç başı ücretlerle birlikte iki futbolcunun maaliyeti 34 milyon euroyu buluyor.
ÖDÜL DAĞILIMI
Gruplara kalmak: 8,6 milyon euro
Havuz: 15 milyon euro
Galibiyet: 1 milyon euro
Beraberlik: 500 bin euro
İlk 16: 3,5 milyon euro
Çeyrek final: 3,9 milyon euro
Yarı final: 4,9 milyon euro
Finalde kaybetmek: 6.5 milyon euro
Kupayı kazanmak: 10,5 milyon euro
Fener'in kazancı GS'nin ancak 'altıda biri' ediyor
Sezona Alex krizi ile başlayan ve ardından Şampiyonlar Ligi biletini kaçıran Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa liginde devam ediyor. Fenerbahçe 2012-2013 sezonunda Avrupa liginden toplam olarak 3 milyon euro kazandı. Fenerbahçe'nin bugün Vitoria Plzen'i elemesi dahilinde 450 bin euroluk bir gelir sahibi olacak. Sarı kanaryaların Avrupa Ligi'nden elde ettiği yaklaşık 3.5 milyon euroluk bir de tribün gelir mevcut. Fenerbahçe'nin bu sene Avrupa geliri 6.5 milyon euroya yaklaşırken rakibi Galatasaray'ın gelirinden çok daha düşük bir miktar olarak göze çarpıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)