BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'yi durdurmaya yetmeyecek----

Draghi'yi durdurmaya yetmeyecek

Draghi'yi durdurmaya yetmeyecek
13 Mayıs 2014 - 07:51 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde büyümenin hızlanacağı tahminlerine rağmen, Draghi, para politikasının gevşetilmesi konusunda kararlı görünüyor

Euro Bölgesi'nde son 3 yılın en hızlı ekonomik büyümesi, muhtemelen Mario Draghi'yi para politikasını gevşetmekten alıkoymaya yetmeyecek.

Bu hafta açıklanacak ilk çeyrekte büyüme rakamlarında hızlanma tahmin eden veriye rağmen, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı, faiz indiriminden likidite enjeksiyonuna varan önlemler konusunda kararlı görünüyor. UniCredit ve UBS ekonomistlerinin de aralarında bulunduğu uzmanlara göre, AMB'nin hedefinin yarısının da altında sıkışmış enflasyon, halen çok yavaş olan bir toparlanmayı işaret ediyor.

Milano'da UniCredit'in şef Euro Bölgesi ekonomisti ve AMB'nin Haziran ayında hem politika faizini hem de mevduat faizini düşüreceği tahmininde bulunan Marco Valli, "Çok hafif güçlü bir ekonomi pek fazla değişmeyecek,"dedi ve "AMB, düşük enflasyon karşısında giderek daha tahammülsüz hale geliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Draghi,uzun bir dönem baskı altında kalan fiyat artışlarının, 18 üyeli Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmayı yolundan çıkarmasını önlemek için çaba gösteriyor. AMB Başkanı'nın geçen hafta, yetkililerin Haziran'da harekete geçmeye hazır oldukları yönündeki açıklaması, yeni bir müdahalenin yakın olduğu sinyalini verdi.

Bloomberg Piyasalar Küresel Yatırım Anketi'ne katılan trader, bankacı ve yatırım uzmanlarının dörtte üçü, deflasyonun euro bölgesi için enflasyondan daha büyük bir risk olduğu görüşünü paylaşıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)