BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'nin silahı faiz indirimi mi?----

Draghi'nin silahı faiz indirimi mi?

Draghi'nin silahı faiz indirimi mi?
10 Ekim 2013 - 08:32 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi'nin bir sonraki politika hamlesinin faiz indirimi değil, likiditeyi gevşetmeye yönelik olacağı tahmin ediliyor

Ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası'nın bir sonraki para politikası toplantısının standart olmayanlardan biri olacağını düşünüyor.
Bloomberg'in yaptığı anketlere göre her 4 ekonomistten 3'ü AMB Başkanı Mario Draghi'nin önümüzdeki toplantıda uzun vadeli refinansman operasyonları (LTRO) gibi yeni likidite tedbirleri açıklayacağını tahmin ederken, çoğunluğu faizlerin 2015'in ilk yarısının sonuna kadar değiştirilmeyeceğini öngörüyor.
Politika faizini Mayıs'tan bu yana yüzde 0.5 ile rekor düşük seviyede tutan AMB, bankaların kredi verme konusunda tereddütlü olmasından ötürü Euro Bölgesi'nde yeni beliren toparlanmayı destekleyecek seçenekleri değerlendiriyor. Draghi, AMB'nin para piyasası oranlarını kontrol altına almak için gerektiğinde uygun adımları atmaya hazır olduğunu söyleyerek, yeni bir tur uzun vadeli kredi operasyonu beklentilerine neden oldu.
Zayıf göstergeler ilerleme kaydettikçe ve güçlü veriler aynı şekilde devam ettikçe, AMB'nin faiz indirmesi için bir neden olmadığını belirten ING Groep NV'nin kıdemli ekonomisti Carsten Brzeski, "Yeni bir LTRO, olası likidite sıkışıklarını giderip, para piyasası oranlarını aşağı çekerek ve her şeyden önce piyasa beklentilerini destekleyerek tek taşla bir sürü kuş vurabilir" yorumunda bulundu.
Bloomberg'in likidite seçeneklerine ilişkin anketin katılan 43 ekonomistin yüzde 74'ü AMB'nin yeni  tedbirler açıklayacağını söylerken, 25 ekonomist LTRO'nun olası bir araç olduğunu dile getirdi. Bir başka ankette 46 ekonomistin yüzde 89'u merkez bankasının gösterge faizinin mevcut seviyelerde kalacağını, geri kalanlar ise faizin çeyrek puan indirileceğini öngördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)