BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'nin belirsizliği borsayı vurdu----

Draghi'nin belirsizliği borsayı vurdu

Draghi'nin belirsizliği borsayı vurdu
16 Ekim 2014 - 14:40 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi’nin bölgede deflasyona yaklaşılırken yapılacak varlık alım miktarı ile ilgili bilgi vermemesi iyimser havayı bozdu

Avrupa hisseleri geçtiğimiz ay Avrupa Merkez Bankası (AMB) teşvikinin ekonomiyi canlandıracağı iyimserliği ile 6 yılın en yüksek seviyesinden işlem görüyordu ancak çok şey değişti.

Stoxx Europe 600 Endeksi dün 3 yıla yakın bir süre içindeki en sert düşüşü kaydetmesi ve Haziran ayındaki zirve seviyeden yüzde 11 aşağıda kapanış yapması ile düzeltmeye girdi. Yunanistan’da ASE Endeks bir önceki kapanışa göre yüzde 10 aşağı seviyeyi gördü ve günü yüzde 6.3 kayıpla sonlandırdı. İtalya’da FTSE MIB Endeksi yüzde 4.4 gerilerken, Portekiz’de PSI 20 Endeksi 2 yılın en düşük seviyesine düştü.

Avrupa’nın öncülüğünü yaptığı gerileme ile küresel çapta hisse senetlerinden 5 trilyon dolar çekildi. Almanya’nın sanayi üretiminden İngiltere’nin imalat sanayine tüm veriler olumsuz gelirken, AMB Başkanı Mario Draghi’nin 2 Ekim’de Euro Bölgesi’de deflasyona yaklaşılırken yapılacak varlık alım miktarı ile ilgili bilgi vermemesi ile yatırımcı güveni gerilemeye başladı.

Cenevre’de bulunan Reyl & Cie. baş yatırımcısı Francois Savary, “Geçtiğimiz günlerde piyasalar çok büyük şoklar yaşadı. Hisse senetlerinin hızlı şekilde toparlanabileceğini düşünmüyorum. Draghi’nin piyasayla olan son iletişimi kâbus gibiydi” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)