BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'den kur savaşı açıklaması----

Draghi'den kur savaşı açıklaması

Draghi'den kur savaşı açıklaması
13 Şubat 2013 - 08:05 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi, "kur savaşı" söylentisini abartılı bulduğunu belirtti

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, İspanya'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından İspanyol ekonomisi ve kur savaşlarına dair değerlendirmelerde bulundu.
"İspanyol bankalarına verilen yardımın olumlu sonuçlar doğurmaya başlıyor" diyen Draghi, yapısal reformların pozitif olduğunu ve sistemde iyileşmeler gösterdiğini ifade etti. Draghi ayrıca Avrupa kredi sisteminden en fazla destek bulan ülkenin İspanya olduğunu sözlerine ekledi.
AMB Başkanı kendi bankasının uyguladığı para politikasının "hâlâ genişlemeci nitelikte" olduğunu dile getirirken, "Kurların düzeyi büyüme ve enflasyon için kritik önem taşıyor" dedi ve euro/dolar paritesinin uzun dönem ortalamarına yakın seyrettiğini belirtti.
Son olarak yoğun gündemin başlıca maddelerinden olay kur konusuna değinen Avrupa Merkez Bankası Başkanı kur savaşı söylentilerini abartılı bulduğunu belirtirken, "Kurlar AMB'nin görev alanında değil" yorumunda bulundu.
Avrupa'da son zamanlarda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande daha düşük euro için hükümetlerin kura müdahale etmesi çağrısında bulunurken, Almanya bu çağrıya "Piyasalara hükümetler karışamaz" diyerek karşı çıkmıştı. AMB geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada yüksek kurun ekonomik toparlanmada zorluk çıkarabileceğini sözlerine eklemişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)