BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'den İtalya'ya sürpriz ziyaret----

Draghi'den İtalya'ya sürpriz ziyaret

Draghi'den İtalya'ya sürpriz ziyaret
29 Ocak 2013 - 08:13 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi, İtalya'nın en eski bankası Monte dei Paschi di Siena'yı görüşmek üzere Milan'a planlanmamış bir ziyaret düzenledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, kredi türevlerindeki zararlarının ardından kurtarma başvurusu onaylanan İtalya'nın en eski bankası Monte dei Paschi di Siena'yı İtalya Maliye Bakanı ile görüşmek üzere Milan'a sürpriz bir ziyaret düzenledi.
Vittorio Grilli, Salı günü Parlamento'daki 500 yıllık bankanın türev skandalı soruşturmasının öncesinde Draghi'nin ziyaretinden yalnızca kısa bir süre önce bilgilendirildi.
İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtlayan AMB, Draghi'nin Grilli ile Milan'daki maliye bakanlığı ofisinde görüştüğünü doğruladı; ancak detay vermedi.
Adını vermeyen bir İtalya hükümet yetkilisi, 2011'de AMB başkanlığı görevine getirilmeden önce İtalya Merkez Bankası Başkanı olan Draghi'nin, İtalya Merkez Bankası'nın, Monte dei Paschi'nin 2010 yılında riskli türev pozisyonlarına dair soruşturma başlatılması sonrasında varlıklarının denetlenmesindeki rolünü anlatmak istediğini söyledi.
Monte dei Paschi'nin Mario Monti'nin teknokrat hükümeti tarafından 3.9 milyar euro ile kurtarılması, genel seçime 1 ay kala siyaset alanında da önemli bir konu hâline geldi. Sağ politikacılar Başbakan Monti ve İtalya Merkez Bankası'nın Sienalı bankadaki finansal düzensizlikler konusunda yeterince "şeffaf" olmadığını ileri sürdü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)