BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'den faiz açıklaması----

Draghi'den faiz açıklaması

Draghi'den faiz açıklaması
06 Şubat 2014 - 15:45 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi, faizleri sabit tutma kararının ardından basın toplantısı düzenledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bankanın faiz kararını açıklamasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Euro Bölgesi için enflasyon beklentisinin yüzde 2'ye yakın olduğunu söyleyen Draghi enflasyonun yüzde 2'nin altında kalmakla beraber bu orana yaklaşmaya devam edeceğini söyledi. Draghi, Ocak ayı enflasyonunun banka beklentilerinin altında kaldığını söyledi. Geçtiğimiz ay Euro Bölgesi'nde enflasyon yüzde 0,7 olarak gerçekleşerek Ekim 2013'ten bu yana en düşük seviyeye gerilemişti.

ENFLASYON MEVCUT SEVİYELERDE KALACAK

Ekonomik görünümde risklerin hala aşağı yönlü olduğunu söyleyen AMB Başkanı, "Enflasyonun önümüzdeki aylarda mevcut seviylerde kalmasını bekliyoruz" dedi ve orta vadede fiyat baskılarının zayıf olacağını kaydetti. Draghi, daha önce yaptığı açıklamalarda Euro Bölgesi'nde enflasyonun kademeli olarak yüzde 2 seviyesine çıkacağını söylemiş ve "Negatif reel faize hazırız" demişti.

GENİŞLEMECİ DURUŞ KORUNACAK

“Veriler, gevşek para politikasının devamının gerekliliğine işaret ediyor” diyen Draghi para politikasında genişlemeci duruşun korunacağını söyledi.

TOPARLANMA SÜRÜYOR

Avrupa’da toparlanmanın yavaş olsa da devam ettiğini ifade eden Draghi, “İhtiyaç duyulması halinde ek kararlı adımlar atılabilir” dedi. Draghi, gelişen ülkelerdeki belirsizliklerin ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini de belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)