BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi konuştu, parite yükseldi----

Draghi konuştu, parite yükseldi

Draghi konuştu, parite yükseldi
03 Nisan 2014 - 15:41 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, daha fazla parasal genişleme olasılığını dışlamadıklarını söyledi

Draghi Avrupa Merkez Bankası'nın bugün düzenlediği toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Draghi toplantıda yaptığı açıklamada, son dönemde açıklanan verilerin kendilerinin uzun vadeli projeksiyonları ile paralel olduğunu belirtti. Draghi'nin açıklamalarının ardından euro/dolar paritesi 1.38'i aştı.

ECB Başkanı Draghi, Euro Bölgesinde orta-uzun vadeli enflasyon bekleyişlerinin hedefin altında, ancak kendi beklentilerine paralel olduğunu ifade etti.

Parasal toparlanmanın öncesi değerlendirmelerine paralel gittiğine işaret eden Draghi, "Son vergiler düşük enflasyonun uzun süre devam edeceği beklentileri ile tutarlı. Uzun süreli düşük enflasyonu kademeli bir yukarı hareketin katip etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Draghi, orta-uzun vadeli enflasyon bekleyişlerinin güçlü bir şekilde kontrol altında olmaya devam ettiğini kaydetti.

ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranlarının yüzde 0,25 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranlarını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

ECB, öte yandan bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen Faiz oranını gösteren ‘mevduat oranı’nı da değiştirmeyerek yüzde 0 seviyesinde bıraktı. Banka marjinal faiz oranını da yüzde 0,75 olarak korudu.

ECB'nin bugünkü toplantısına  Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve Parasal İşler Komisyoneri Olli Rehn de katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)