BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz kurları güne nasıl başladı?----

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Döviz kurları güne nasıl başladı?
22 Ocak 2021 - 08:12 www.finansgundem.com

Haftanın son işlem gününde dolar/TL 7,36-7,37 seviyelerinde seyrederken, euro/TL ise 8,98'ler düzeyinde değerleniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'un Türkiye ile ilgili olası değerlendirmesi ve satın alma yöneticileri öncü verileri haftanın son gününü öne çıkan başlıkları olacak.

TCMB ve Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere merkez bankalarının faiz kararlarında sürpriz çıkmadı ve beklendiği gibi kritik bir faiz hamlesi gelmedi. Hafta boyu Faiz kararını bekleyen dolar/TL, dün 7,40'ın altında kapandı. Haftanın son işlem gününde ise dolar/TL için 7,36-7,37, euro/TL ise 8,98 seviyesinde seyretti.

08.10 itibarıyla dolar/TL 7,3741, euro/TL 8,9829 seviyesinden işlem gördü.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dünkü kararlarını değerlendiren JPMorgan, beklentilere paralel olarak TCMB'nin politika faizini yüzde 17,9 seviyesinde tuttuğunu, ancak PPK sonrası yapılan açıklamada beklentilerden daha şahin bir tonun kullanıldığı tespitinde bulundu.

Çinli Sinovac şirketi, küresel tedariki karşılayabilmek için Türkiye'nin de aldığı Covid-19 aşısı CoronaVac'ın üretimini artırıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Başkanlık görevinin ilk gününde korona virüs salgını ile mücadele planını açıklayarak, “İşler daha iyiye gitmeden önce daha da kötüye gidecek” dedi.

Biden yönetimi Rusya ile yapılan Yeni Stratejik Nükleer Silahların İndirimi Antlaşması’nın (New START) süresini beş yıl daha uzatmayı planlıyor.

Avrupa Birliği (AB) liderleri, korona virüs salgını nedeniyle vatandaşlarından zaruri olmadıkça seyahat etmemelerini isterken,  önümüzdeki günlerde yeni kısıtlamaların yürürlüğe sokulabileceği uyarısı yaptı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin belirli hükümetler için tahvil getirilerini veya getiri farklarını aktif şekilde sınırladığı, kontrol ettiği yönündeki iddiaları, ECB’nin politikalarını oluştururken fonlama maliyeti konusunda birden fazla faktöre baktığını ifade ederek bastırdı.

Çin Devlet Döviz İdaresi Sözcüsü Wang Chunying, cari yuan kurunun makul ve dengeli bir aralıkta olduğunu söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'un Türkiye ile ilgili olası değerlendirmesi günün en önemli beklenen verisi olacak. Ancak S&P belirlenen takvimde yer alan günlerde her zaman rapor açıklamayabiliyor. Analistler tahmini not ve görünümde bir değişiklik olmayacağını bekliyor. S&P'nin Türkiye için kredi notu  'Durağan' görünüm ile 'B+' seviyesinde bulunuyor. Raporun açıklanması durumunda gece yarısından sonra gelmesi bekleniyor.

TÜİK 2020 yılı 3.çeyrek döneme ilişkin hane halkı yurt içi turizm rakamları, TOBB açılan ve kapanan şirketleri açıklayacak (10.00).

TCMB finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında satın alma yöneticileri öncü rakamları açıklanacak.

Japonya (03.30), Fransa (11.15), Almanya (11.30), Euro Bölgesi (12.00), İngiltere (12.30) ve ABD (17.45) PIM verileri sırayla takip edilecek.

ABD'de ikinci el konut satışları (18.00) açıklanacak diğer veri olacak.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Profesyonel Tahminciler Anketinde önümüzdeki 3 yıla ilişkin beklentiler piyasaların radarında olacak (12.00).

Nancy Pelosi destek paketi için tarih verdi

AB'den çok kritik Kovid-19 aşısı kararları

Fitch: İlk çeyrekte küresel petrol talebinde daralma olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)