BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDonald Trump'a 'darbe girişimi' suçlaması----

Donald Trump'a 'darbe girişimi' suçlaması

Donald Trump'a 'darbe girişimi' suçlaması
10 Haziran 2022 - 11:50 www.finansgundem.com

ABD Kongre binasına 2021'de düzenlenen baskınla ilgili davada, Komitenin başkan yardımcısı Cumhuriyetçi Parti'li Liz Cheney, Trump'ın bu saldırının "fitilini ateşlediğini" söyledi.

Demokratların öncülüğünde oluşturulan komitede, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın bu baskını koordine ederek bir darbe girişimi planladığı iddia edildi. Demokrat Parti'den Bennie Thompson da baskının Amerikan demokrasisini tehdit ettiğini ifade etti.

ABD eski başkanı Donald Trump'ın destekçileri 6 Ocak 2021'de Kongre binasına saldırmışlardı. Binadaki Kongre üyeleri, iktidara yeni seçilen Joe Biden'ın başkanlığını tescil etmek üzere toplanıyorlardı.

Yaklaşık bir yıl süren soruşturmanın ardından Demokrat Parti öncülüğündeki komite Kongre baskınıyla ilgili duruşmalara başladı. İlk olarak Donald Trump'ın yakın çevresiyle yapılmış mülakatlardan bölümler izlendi.

Beş duruşma daha yapılacak

Eski başsavcı Bill Barr'ın, Donald Trump'ın "seçimlerin çalındığı" yönündeki iddiasının temelsiz olduğunu söylediği video ilk izlenenler arasındaydı. Barr "Seçimlerde yolsuzluk yapıldığı iddiasını hiçbir bilimsel kanıtla desteklemeyen bir yönetimin sadece görüşlerine dayanarak iktidarda kaldığı bir dünyada yaşamamız mümkün değil" ifadesini kullandı.

Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın da eski başsavcının babasının komplo teorilerini reddeden görüşlerini kabul ettiğini söylediği bir videoya da yer verildi.

Komitenin duruşmalarına başlamasının öncesinde Donald Trump bunu "siyasi bir hile" olarak değerlendirdidi. Bu ay komitenin beş duruşma daha yapması bekleniyor.(BBC)

Prens Harry, Kongre Binası baskınıyla ilgili Twitter CEO'sunu uyardığını açıkladı

FBI soruşturuyor: Kongre binası baskını!

Trump destekçilerinin Kongre Binası'nı basmasına ünlülerin verdiği tepkiler

ABD'de Kongre binası baskınından sonra binadan ilk görüntüler

Trump'ın destekçileri güvenliği aşarak Kongre binasına girdi

ABD Kongre binası ne kadar güvende

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)