BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de yukarı yönlü seyir----

Dolar/TL'de yukarı yönlü seyir

Dolar/TL'de yukarı yönlü seyir
03 Nisan 2023 - 11:10 www.finansgundem.com

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 19,2040 seviyelerinden işlem görüyor.

Cuma günü yatay seyreden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 19,1780'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,14 üzerinde 19,1980'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL 20,8020'den, sterlin/TL de 23,6720'den satılıyor.

Cuma günü yüzde 0,36 artışla günü 102,6 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 102,7'de bulunuyor. Avro/dolar paritesi de önceki kapanışının hemen altında 1,0840'da seyrediyor.

Analistler, küresel piyasalarda artan petrol fiyatlarının enflasyonla mücadeleyi sekteye uğratabileceğine yönelik endişelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına devam edeceğine yönelik fiyatlamaların güçlendiğine işaret eden analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın, gelecek ay yüzde 59 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü kaydetti.

Öte yandan, bugün yurt içinde açıklanan makroekonomik verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) martta aylık bazda yüzde 2,29 arttı, yıllık bazda ise yüzde 50,51 oldu.

Analistler, bugün dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 101,5'in destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesinde yukarı yönlü seyir devam ediyor. Cuma günü yurt içinde dış ticaret dengesi takip edildi. Buna göre Şubat ayında dış ticaret açığı geçen ayki 14,24 milyar dolara kıyasla 12,08 milyar dolara geriledi. Diğer yandan KKM'ye yönelik üst sınırın kaldırılması Liralaşma Stratejisi kapsamında önem arz edebilir. Bugün ise gözler enflasyon verilerinde olacak. Enflasyonun yıllık bazda %55,2'den %51,4'e ve aylık bazda %3,15'ten %3,1'e gerilemesi bekleniyor. ABD'de ise enflasyon göstergesi olarak takip edilen PCE verileri aylık %0,3 ve yıllık %4,6 artış göstererek beklentilerin altında gerçekleşti ve enflasyonun yavaşladığına işaret etti. Bugün ise yurt içinde ve ABD'de İmalat PMI verisi yakından takip edilecek.'denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'Yurt içerisinde dış ticaret açığı şubatta 12,07 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bu yılın ilk iki ayındaki toplam açık 26,16 milyar dolara yükseldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit etti, not görünümünü ise durağandan negatife düşürdü. ABD tarafında ise Fed’in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği çekirdek PCE fiyat endeksi şubatta aylık %0,3 ile beklentilerin altında artış kaydederken, yıllık artış ise %5,0 düzeyinde gerçekleşti. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisi sınırlı kaldı. Kurda geçen hafta hafif yükseliş eğilimleri görüldü. Bugün yurt içerisinde enflasyon verileri takip edilecek. ABD tarafında ise imalat PMI verileri izlenecek. Haftaya hafif yükseliş eğiliminde başlayan Dolar/TL, bu sabah saat 08:45 itibariyle 19,19’lu seviyelerden işlem görüyor' denildi.

Merkez Bankası'ndan 'altın rezervi' hamlesi

 

Fed'in Faiz artıracağı beklentilerinin güçlenmesi altın fiyatını düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)