BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL yatay fiyatlanıyor----

Dolar/TL yatay fiyatlanıyor

Dolar/TL yatay fiyatlanıyor
08 Şubat 2023 - 10:56 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 18:00 itibarıyla 18,8274 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, en düşük 18,8080 ve en yüksek 18,8523 seviyelerini gören dolar/TL, günü 18,8279'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 18:00 itibarıyla 18,8331'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,4 azalışla 20,1918'den, sterlin/TL de sınırlı yükselişle 22,6960'tan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda yatay seyirle 103,4'ten işlem görürken, euro/dolar paritesi dünkü kapanışının hemen üzerinde 1,0730'da bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarında endişe edildiği kadar şahin bir ton kullanmamasının dolar endeksindeki yükselişi durdurduğunu bildirdi.

Powell'ın açıklamalarının ardından para piyasalarında Fed'in mart ve mayıstaki toplantılarda 25 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik fiyatlamaların ağırlık kazandığını kaydeden analistler, bankanın mayıs-aralık döneminde ise faizleri sabit tutacağının öngörüldüğünü ifade etti.

Analistler, bugün yurt içinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, veri gündeminde ise ABD'de toptan eşya stoklarının öne çıktığını söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,"USDTRY paritesi yatay fiyatlanıyor. Yurt içinde depreme dair gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Son açıklanan verilere göre 5 binin üzerinde can kaybı yaşanırken 30 binden fazla kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Makroekonomik takvimde ise dün cari denge verisi takip edildi, cari denge geçen ay 108,3 milyar dolar açık verirken ocak ayında 54,3 milyar dolar açık verdi. ABD tarafında ise Fed Başkanı Powell'ın konuşması odaktaydı. Powell, dezenflasyonist süreci vurgulayarak bu sürecin zaman alacağını ve faiz artırımlarını zamana yayacaklarını belirtti. Powell’ın konuşması piyasalarda güvercin algılanırken riskli varlıklara girişler takip edildi." denildi.

Vakıf Yatırım bülteninde,"Yatay seyir gözlenen kurda teknik olarak 18.0 altına gelinmedikçe yukarı yönlü oynaklık riskinin sürebileceğini düşünüyoruz. 18.0-17.5 destek, 19.00 direnç olarak izlenebilir." denildi.

Ocak ayında en çok altın kazandırdı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Piyasalarda risk iştahı açık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)